Tuesday, 31 December 2013

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum..

Pembuka bicara. :) 

Selamat Tahun Baru Buat semua. Walau tak sampai waktu dia lagi.heee at least nak wish jugak kat blog ni untuk kenangan. Azam tahun lepas dah terlaksana belum? Walau tak laksana pun pindah ke tahun ni lak. Boleh? hahaha..
 
Aku punya azam tiap-tiap tahun tak de lah berat sangat. Sentiasa mahu yang terbaik je. Maksud aku dari segi apa yang aku buat. Untuk diri sendiri, keluarga, kawan-kawan dan orang di sekeliling aku. Itu je aku punya azam, sama je. Dan aku rasa setiap orang cuba untuk ke arah itu kan.?

Dan Alhamdulillah penghujung tahun ni gak 17.11.2013 aku dah melangkah ke fasa yang pertama dalam hidup aku, Engagment. Status pun dah berubah. InsyaAllah tahun depan 2014 langsungnya. Doakan moga-moga lancar dan selamat lah yer  ^_^

Untuk tahun depan. InsyaAllah makin berubah kehidupan aku. Ye lah kita yang rancang Allah yang tentukan. Tapi kena usaha lah jugak kan. Baru tercapai apa yang dihajati itu.
InsyaAllah.
 
Macam biasa ada buah tangan sikit ni.
weeee.. Terima lah ea.

'3' Tetap pergi dengan bergayanya. :)



Walau '3' dah tinggalkan aku, aku tetap sayang dia. Banyak sangat kenangan aku buat '3' ni. Sedih, gembira semua ada. Tak kan aku lupakan. luv u so much la brader. Tau-tau je '3' ni brader kan? mihihi.
Oke lah tu je pun nak update. Sekali lagi buat semua. 

Selamat Tahun Baru 2014

(^ _ ^) v







Monday, 30 December 2013

:: Design 5

Assalamualaikum..



Penat je 2 3 hari ni. Tak tahu kenapa. Gini lah keje ngan orang kan. Ish tak kan ngan lembu lak. huhu
InsyaAllah boleh keje sendiri. No more punchcard, No more rehat 1 jam saja, No more cuti  1 hari saja.  Dan segala mak nenek No more lah! sobbss :(

Dah la nak emo-emo lak. Boring kot asyik tu je modalnya. kahkahkah. Gelak amek hati. *..*

Ni ha design kita yang dah siap di design. Semua yang customer tengok dulu baru aku proceed. Terima kasih ^,^

.
.
.
.
.

.
.
.
.



















Itu je..

Dah kenapa tuan blog nih. macam malas jerrrr.... Memang pong.!!huhu
Sape-sape berminat email kita ea. kat page design ada email kat situ.

Oke tata..



Tuesday, 24 December 2013

Titisan

Assalamualaikum :)

Eh tetiba ada smile kat hujung tu kan. Biasa tak de pun. Kadang-kadang untuk menutup kesedihan, masalah yang melanda, terasa hati kew wateverlah kan. Jadi pengubat dia itulah. Senyuman.

Walaupun senyuman itu seplastik kedai Pak Mat janji dapat menutup gundah gulana dalam hati tu kan?

Zikirlah dengan ikhlas, Terimalah kesemua ujian Allah itu dengan hati yang redha. Kadang-kadang aku sendiri pun tak dapat nak terima, tapi cuba untuk terima dan redha. Nobody's perfect! But must do.

Alahai, teremo lak malam-malam hari ni. huhuhu.

So ini lah yang mampu aku terapikan diri ni agar kurang sikit emo tu..
Nah!!
.
.
.
.
.
.
.
..
...
....
.....



  
Setiap tangisan itu.. Ada cerita disebaliknya..



       
Smile...

 InsyaAllah everything okey.. (^_^) v


 Tata.. terima kasih sudi baca.


























:: Design 4

Assalamualaikum..

yuhuu...Up untuk design lak..jommm layan.. :)

sila lah yerr..
















oke..itu sahaja...hee...
pape email ea..ada kat page design ..
tata..  (^-^)v









Saturday, 14 December 2013

Lagu Embun Pagi..Bunga Merah Punya..

Assalamualaikum..

Weeee.. >_<  hari ni nak cite pasal lagu ni lak hujan-hujan macam ni.fuhhhh boleh layan gak.....sebenarnya aku tak tahu pun kewujudan cite ni..tapi yang aku tahu si izzue islam ni ada buat drama muzikal..jadi tak der lah nak pegi google ke apa kan.. nampak tak kepochi di situ.hahaha. Ye la dah aku tengok tu pun episod last..hahahah terkebetulan lalu depan tv eh.eh. izzue la. stop jap. tengok. rupanya episod last dah.haha vongokss betol. Tapi cite ni dah lama. Cuma nak gitahu lagu dia best. Bagi akuuu laaa. :)

 Bila cite melayu jadi muzikal macam tak syiokk lak nak tengok. Hindustan mari tarak apa..huahau...

Esoknya terus google lagu-lagu diorang..sedap didengar jugak...salah satunya adalah lagu ni lah..embun pagi..yilek jew.....biasa sesebuah lagu ni kan ada maksud tersirat lagi berlirat.. tapi yang ni tak de lah sangat..dah la pendek jew..

Kan? suka je dengar suara izzue ni...heee...

takat ni je dulu nak gitau..pape hal kita bersua lagi..oke?

tata...(^_^)v















Friday, 13 December 2013

Apa perasaan lepas bertunang?


Assalamualaikum..

Amboi la kawan-kawan aku nih ingat kan nanti kahwin baru ada soalan-soalan cenggini (- _ -)'
hee. Terkedu bila diorang tanya sedih pun iye jugak kan. Ko dah kenapa Nina?hahah
bukan apa kalau nak kata gembira... gilosss tak gembira kan, hari bahagia kot selangkah saja lagi kan.

Alhamdulillah sangat-sangat. Selesai satu ujian.

Aku punya perasaan sama saja cuma gembira dan excited tu je ada lebih sikit. hee..gatal!
Sebenarnya sama je, sebab aku ngan Uncle Wan nih cara kitorang bercinta cintun berbeza dengan orang lain. Maksud aku kat sini ialah aku ngan Uncle Wan bercinta jarak jauh :( hukksss!
Mungkin ada yang sama kan? Sape-sape sama macam kita meh sep sikit.hee..

So, bila dah habis majlis Uncle Wan terus drop balik Melaka. Tapi Uncle Wan keje kat KL mari. Itu yang terpaksa stay sini 1 malam saja. Ada keje. soobbsss..

Seingat aku last aku jumpa Uncle Wan masa kitorang konvo itu hari. Aku konvo tahun 2012. bulan bape eh tak ingat lak. Kira jumpa balik masa tunang itu hari je la. Hoihhh!! sedeyy..hahahah.
Itu yang sedih tu. poyoosss. Sama je persaan bila dah tunang kembali pada asal.

Pagi g keje , petang balik, tido. Tapi yang menghubungkan kami adalah telefon!
Yessss. Perlu sangat-sangat. Bagi kami la. Kitaorang akan report.
Bila malam menjelma sebelom tido tu kitaorang bercakap-cakap apa cite hari, kat tempat keje macam mana? makan apa hari ni. Gituuu la.

Mungkin ada sesetengah yang ish! rimas kot macam tu?
Tapi bagi aku , tu je yang mampu aku nga Uncle Wan berasa dekat. Kira jauh macam mana pun kitaorang tetap kenal hati budi masing-msing, tahu bila aku marah, tahu bila Uncle Wan terasa hati kew..Macam tu lah aku jaga hubungan tu.

Nak-nak sekarang nih, dah jadi tunang pun, jadi kitaorang cuba untuk memahami diantara satu sama lain.
Dan aku cuba untuk tidak meragui Uncle Wan dan macam tu jugaklah Uncle Wan.

Trust each others!!

Penting sangat-sangat. even ada yang bercinta jarak dekat kew. Perlu untuk percaya once korang dah  tak percaya kat pasangan tu habisss! secara automatikkli hee.. semua kasih sayang, cinta tu makin lama makin kurang. kan? so, nak percaya tu pun pasangan tu perlulah ada kejujurn kan barulah together-gether benda tu bergabung dan menjadi satu..ayaaaattttt..hahahaha
eh betul lah. Ni nak cite pengalamn aku. Cinta jrak jauh.

Mula-mula pun susah aku nak terima cara kami bercinta ni, gaduh - baik -baik -gaduh! gituuu la ..
Tapi sorang kena beralah dan bagitahu apa yang tak kena, dari situ kita boleh perbaiki kelemahan kita dan pasangan kita kan.
Bila masing-masing dah tahu oooo, pasangan kita tak boleh macam ni, dia kena macam ni. gituuuu la. Makin lama makin oke la. Tapi aku pun tak tahu lagi masa akan datang macam mana harap semua oke je. Bukan lah aku ni pakar dalam bab cinta ke rumah tangga ke. 

Sebab aku tak melaluinya lagi, tapi itu cara kami jaga hubungan kami. Pengalaman yang membuatkan aku cerita semua tu. Bukan cerita dongeng ke apa. Itu ada yang tak sanggup untuk bercinta jarak jauh kan. Ada yang suka tak nak ambil risiko. Tapi aku percaya kalau Allah dah kata jodoh tu ada ngan Uncle Wan Alhamdulillah, Tapi bila Allah kata tak ada aku kena cuba terima. 

InsyaAllah ada. Dan Allah sentiasa ada dengan kita. Niat itu sendiri. kan?
Eh jap apa pasal cite jarak jauh lak ni..heeee... sorry terlepas perasaan. hahahha.
Tapi itulah perasaan aku. Mungkin nanti lepas kahwin lagiiii lain kot. Ini baru sikit.heee

Harap dapat lah lepas ujian yang seterusnya lak kan..
Doa-doakn kita ea.!

heeee..oke lah takat nii je dulu. nak makan ni. lapo..
jommmm..

terima ksih yang sudi baca.

:)





 Tata.

 













Thursday, 12 December 2013

'E' Day ~ Part Two..

Assalamualaikum..
Olla..

Tiba-tiba untuk entry E Day ni ad part two pula kan. Yang pertama tak de pong. hahah..Aku tak tau nak buat tajuk apa yang sesuai dan untuk menunjukn sambungan dia tu. Biasa ada part-part bagai la kan. ngeh.. ngeh.. So jadi la part-part ni kan. Pong boleh laaa...

So, untuk tirai tu kitaorang yang buat sendiri. Dah lama aku peeping-peeping benda ni kat tenet, ada la satu dua yang aku berkenan. Pada malam nak hias tu aku tunjuk jew kat abang aku ni haa dia tengok sekali terus sap sap soi dia buat dengan pertolongan kakak-kakak dan ipar-ipar aku mak nga ayah aku pun sekali. Rupanya lagi meriah kalau kita buat sendiri. Gelak-gelak, tukar-tukar idea.. Tapi aku tolong pegang apa yang patut je..kikikiki..melawok saja. Aku buat gak oke. -,-






Semua tuu kitaorang beli dan buat sendiri lagi jimaaattttt. selamat duit den.hahaha..boleh save untuk kahwin nanti. Kipas-kipas tu semua kitaorang lipat-lipat jew. Ala korang pun mesti tau kan buat kipas. Sonang ajo.
Yang ni la aku nak, simple tapi just nice. Sedap je mata orang yang menengoknya. Tidak nampak keterlaluan. Berserdahana itu perlu kan ?  (^_^) v




Yang Props ni, punnnnnnn aku yang design kan dan buatkan sendiri. Boleh la guna ilmu yang puan-puan aku bagi masa kat ILP  dulu untuk design benda alah ni. Kat tempat kerja pun buat benda ni kan . Asyik buat untuk orang jew berbulu jugak mata ni tgk..hahahahahaa... Jadi inilah hasilnya. Design, korang print pastu gunting siap.! ;).. Bagi sesiapa yang nak tempah sila email kita. tapi design sahaja. weee sempat lagi promote..hahahha

Itu jew la untuk  event engagment aku ni. Simple. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Untuk tarikh yang akan datangg tu tidak diketahui lagi. InsyaAllah agar semuanya mudah. Amin.




Haa inilah kupu-kupu a.k.a sepupu kita tu, ummi. Dia lah yang makeup kan kita. Superb sangat kita sukkaaa!! thks kamu. sampai buat kita rasa kita adalah erra fazira hari tu.. feeling habisss..hahahha.

Owh lupa nak cite yang family  Uncle Wan kan dari Melaka. So, untuk diorang aku ada sediakan homestay untuk satu malam. Dekat dengan bandar Jerteh. Tidak la jauh sangat dari rumah aku. Alhamdulillah diorang suka rumah tu, selesa sangat. Sorry pic untuk homestay tu xdok. Aku tidak dibenarkan jemput mereka. huhuhu

Masa Uncle Wan call kata diorang da sampai dekat masjid ulul albab tu, aku suruh diorang stay situ dulu sementara kitaorang p pick up untuk ke homestay tu. Yang pergi ayah, abang kedua aku abang Meran pastu akak yang keempat aku. Kak Tiey. lagipun akak aku yang dua orang lagi tu takk dapat balik, kerja nun jauh di Alor Setar.. sobss..

Diorang datang pun satu malam sajo. Kan jauhh kesian dekat mak nga ayah Uncle Wan ye la Jauh tak selesa kan. Tapi nasib baik jugakk la diorang tak sesat sangat..heee..bijak betul Uncle Wan aku nih..hahah eh baru jdi tunang da up sampai macam tu sekali..wakaka..

Itu jew la. InsyaAllah Allah permudahkan segalanya. Amin. Korang pun doa-doakan kita jugak ea. hikss..
oke thanks sudi baca blog yang tah pape ni.



Kami :: Chentaqaseh03




Terima kasih dari kami untuk semua..

:)

Tata.











Wednesday, 11 December 2013

My 'E' Day..


Assalamualaikum..

hai...
Jap, aku  nak ingatkan, ini adalah entry yang dah basi okey haih!! huhuhu
E day lah sangat kan? hahaha. Sebenarnya malu nak buat entry ni tapi untuk kenangan bila dah tua-tua nanti, kang senang anak cucu tanya, aku suruh je diorang pi tengok kat blog ni haaa gitu.Pemalas punya nenek kan?hahah 

Sebenar plannya dah lama.. first bincang, hari raya puasa, tapi tak jadi then, bulan 9 kot punnn tak jadi...aku masa tu agak kacau, gila tak sabar mihimihi gelak sopan sangat.
Tunggu punya tunggu tibalah masanya pada 17.11.2013 tarikh yang ditetapkan dan dititik noktahkan oleh kedua belah pihak. Tapi takut gak. Takut banjir. Tapi Alhamdulillah oke je semuanya. Cuaca tersangat lah elok. Owh sementara tu Doa-doakan semoga mangsa-mangsa banjir semuanya selamat hendaknya dan tabah hadapii dugaan itu. Amin.

Oke sambung... =)
Yang Uncle Wan ni sibok je dia..

Uw: perasan tak tarikh kita tu
Aku: ermmm tak kenapa? sebenarnya dah perasaan hahah saje nak tengok uncle wan macam mana
Uw: macam tu jerrr... muka masham

poyo tak poyo kan..nyampssss..tapii aku layankan jugak -,-
sebenarnya nombor tu ada kaitan dengan kitaorang..aku punya beday 11.3
Uncle Wan punya 17.3 tak ke sama nombor tu.
 Boleh la kan..hee..



Nasib baik aku dah beli baju untuk majlis tu, bukan apa kebetulan dah ada kat KL itu hari jomlah kita membelinya dah berkenan terus aku merembatnya Uncle Wan pun sama..yang baju da setel untuk makeup lak problem, masa tu aku agak cuak jugak la untuk  makeup sebab aku tak nak ambil mak andam tak nak beria sangat la kononya, nak touch up sendiri idok la ku ketahuinya huhuh.. tapi xnk yang terlampau sebab tunang jew kan lagipun Uncle Wan ni tak suka sangat kita makeup tebal-tebal seramm katanya..nak cakapp tak lawa la tu kan..beraniii diaaa... -,-


Gambar atas sekali tu just mak aku dan mak Uncle Wan je ayah-ayah tak nak..hee.. tak pe kita bergambar mana yang nak..kikiki yang lain semua saudara mara aku.



Berdebar-debar time ni tapiiii..sukaaaaaaaa.. wee  > _<

Tetapiii..Alhamdulillah sangat-sangat kepada my kupu-kupu a.k.a sepupu kita ni haaaa Ummi. Dalam pikiran tu memang nak suruh Ummi jew makeup kan dan nasib baik dia oke je. Tapi masa tu dia tengah tunggu untuk sambung study, kot-kot dah janji kang dia dapat sambung aku yang kat sini meraung tak pasal-pasal..hahah melampau sangat nih. Nasib baik la dia punya study tu lanjut ke tahun hadapan. Kos penulisan oke. hee oke done untuk mu.


Ini adalah kawan-kawan aku yang dari sekolah Menengah lagi da hampir 12 tahun kawan berani diorang tak datang.. =) ini pun ada yang tertinggal, tak mengapa daku memahami semua dah ada kerjaya kan..thnks u olls sudi datang kat majlis yang sederhana ini.. sayang korang.!! Lela, Aja, Ckin, dan Achik, Sarah..yang dua ni tak dapat datang.. hee

Yang untuk hantaran pulak, 3-5 je, eh tiba-tiba yang mak Uncle Wan nak tambahkan lagi 2 dulang. Olololo cumilll sangat future mother in-law kita ni kan hihhihi. so jadinya 5-6 termasuk cincin. Aku ada gak tanya mak aku tak pe ke macam tu kalau ikut adat nenek kita dulu-dulu kan tak boleh, mesti kene lebihkan jugak kan. Tapi itu adat saja, tidak mengapa kalau tidak mengikutinya. Bagi yang sesiapa  nak mengikutinya pun tidak mengapa dan tidak menjadi kesalahan. ^,^




Belah aku..

Gubahan semuanya aku serahkan pada yang pakar tidak lain tidak bukan akak ipar aku k'na. Very the creative women. Up akak ipar sendiri sikit. huhuhu
Syukur sangat semuanya tidak mengeluarkan modal yang banyak. Just untuk barang-barang atas dulang n untuk hiasan tu je. Itu pun mengikut bajet yang di plan. Good. Untuk belah aku nga Uncle Wan sama jew barang dia. Aku tambahkan tuala dan baju melayu sahaja. Uncle Wan pun sama, baju kurung pasang dan tuala dan yang lain buah, kek, dan coklat. Simple je. Tunang je kan. heeee... Eh lupa cup cake aku punya nii pun my sepupu, Erah yang buat. Untungya ada sepupu-sepupu yang serba berkebolehan nih. Sepupu aku yang ni memang belajar untuk cake dulu, sekarang pun still lagi buat kalau ada yang menempah.




Belah Uncle Wan..

Ni pun Uncle Wan kata mak dia yang gubahkan.. =)

Untuk pelamin, eh jap aku sebenarnya selesa untuk dipanggil tirai je sebab yang ni pun kitaorang adik beradik yang hias sendiri. Tapiiii ...aku up next entry la ye.heee..ada keje sikit.

Oke tata...

^,^







 


Thursday, 21 November 2013

Logic + Imagination = ?

Assalamualaikum..

pong..pong...huhuh...amboi tajuk..wakaka...
bukan nk citer masalah matematik ea..tapi benda lain...sebab tuan belog ni xsuka akan mateatik ituuuu..weee...suka design sahaja..dan ini dia...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


so, jawapan dia...??
haaaa..jawab sendiri la kan..hekehek...

tata 
wee > _<










Monday, 11 November 2013

Ketika Kita Mengeluh.. (- , -)'

Assalamualaikum..

Hai..

Dua tiga menjak nih rasa lemau jer badan ni...tapi ada dua tiga hari je lagi ni....acane tu??rasa nak demam pun yer jugak..ni pun dah rasa panas sejuk panas sejuk jer...hukhuk...harap-harap semuanya dalam keadaan oke la yer.. :) 
nah ni ada nak share sepatah dua kata...sama-sama lah kita muhasabah diri dalam apa jua keadaan sekalipun ea...



sharing is caring.. (^_^)v

tata..



Friday, 8 November 2013

Masalah yang tak diundang..

Assalamualaikum...

hai...

Kadang-kadang kita tak jangka sesuatu masalah tu akan datang bila..? bagaimana ? kat mana ? dalam bentuk apa kan??wah da macam kena buat karangan...kena ada 5 question why??hahhaa..
oke tak kelakar (@ _@)..aku just nak share apa yang aku buat ni jer...atas korang la macam mana nak nilainya..just sharing....
 
 
itu sahaja.... itu jugak untuk diri aku sendiri...
(^_^)v tata..


Monday, 4 November 2013

Maal Hijrah 1435

Assalamualaikum....

Semua orang tahu kan esok kita da nak masuk tahun baru buat semua umat islam.
da 1435 H dah...ermm cepat masa berlalu..entah sempat ke tak nak mencapai hari-hari yang berikutnya kan??? :'(  apa yang kita perlu buat adalah beribadah sebnyak mana yang mungkinn kt Dia..InsyaAllah oke..
tak pe lahh wish awal sikit..oke la tu ada beberapa jam lagi nak mencapai waktu kemuncak kita..hee..jangan lupa doa ea.. :)
nah!! hadiah sempena tahun baru ni..


Salam Maal Hijrah 1435 kepada semua umat islam....
moga kita dapat perbaiki apa yang kurang...dan berubah untuk kebaikan..amin..

(^_^)v..





Saturday, 2 November 2013

:: Design 3

Assalamualaikum...

Olla..bersua kembali setelah lama x menjelma dalam maya ni....caitt!! ayat ntah pape jew...sebenarnya banyaaakkkk nak cite sini, tapi tak kesampaian jugak atas reason yg biasa...tak payah la nak mention kenapa, nanti kang tak pasal aku lari kaki ayam, selipar kat tgn..sebab nak lari laju lagi takut kena kejar ngan korang alasan yang same jer....macam laju jew..macam laju jew..wakakak...opsss !!

Dah melalut kan?
tengok.... dah tak der dah idea yang tadi mencurah-curah keluar...ermmm..huahua...ni nak share design kita yang selama kita tak update blog..kita buat ni lah..salah satunya sebab benda alah ni la...tak pasal-pasal jadi mangsa kadaan..hee...tapi betol lah..!

sila lah jamu mata...
.
.
.
.
.
.
.



















Dah..itu dulu yew...tata

pape hal contact kat email ni : wanina03@yahoo.com










Tuesday, 3 September 2013

Perancangan..

Assalamualaikum...

Memang memerlukan perancangan yang rapi lagi kemas..kalau tak, memang haru la jawabnya..ingat dulu biasa-biasa jer sebab tak laluinya lagikan..tengok orang punya oke jer..
ermm..yew la mungkin kita tak berada kat tempat orang tu kan?lain orang lain ujian Dia..Tapi, bila dah kena kat lobang hidung sendiri..haaa..jawab la ko sorang-sorang..huhu..

Memang kita perlu merancang, tetapi Allah yang tentukan..tapi sekurang-kurangnya kita da berusaha kan.? tak pe kita ambil semua ni sebagai ujian yang Allah bagi kat kita walau susah and peritt nak laluinya..memang kena telan jua..ayat novel sangat.. :)

Bila semua da setel ada je benda lain yang menghalang..aku, biasalah dengan perasaan yang emo terlebih and perangai yang ntah pape kan lagi la rasa kestreesaan tu kat diri sendiri..terlalu cepat mengalah..level confident aku down gila ah..tapi bila ada sokongan yang kuat dari family dan uncle wan terus semangat tu dari zero terus up 80 % yer...mana balance 20 % lagi??itu kita simpan dulu..hahah..

kan aku dah kata memang level confident yang down tadi tu memang tetap ada..kang bila plan tak menjadi lagi..dan lagi..dan lagii....kompen aku jadi haru biru..merah...semua kaler keluar..jadi kia slow-slow.just usahakan mana yang patut dan jangan berhenti usaha,,Allah suka pada hamba dia yang berusaha lebih...InsyaAllah...boleh..barulah boleh dapatkan balik lagi 20 % tu tadi..hahha..dah macam main kira-kira lak padahal tak suka math....hap.hap..

Tengoklah macam mana nanti..  harap tidak ada yang berubah lak nanti..sabor je lah kan..semoga Allah permudahkan segala urusan dan tabahkan hati aku ni nak lalui hari-hari yang seterusnya...Amin..


 
(^ _ ^) v





















 

Sunday, 1 September 2013

Baby punya cerita..

Assalamualaikum...

Olla peepss...Lama tak cite pasal dak sekor nih..hee...hari ni nak cite pasal baby dulu nanti kita cite pasal puteh lak eh..aku pernah up entry pasal dak dua ekor ni kat entry ni >> baby puteh @oren
okey cite baby balik...


Apa yang aku tahu pasal baby ..dari pengamatan aku la kan..dia ni badan jew besar gedabak tapi penakuit...haha..pernah la sekali tu eh tapii aku rasa banyak kali kot...ada sekor kucing jantan ni yang ganas lagi gagah kucing umah jiran ai lee..ala kucing jantan kan kalau jumpa diorang akan gaduh sampai mencacak naik bebulu diorang tuh..tapi nak cite sal baby ni..kalau kucing jantan tu datang kompen dia akan menyorok belakang puteh punya...muahaha punyalah penakut..huh! tapi aku tak sempat nak ambil gambar kang ngan aku sekali sorok belakang puteh..huhuu..dia nih kalau gaduh ngan puteh pun dia yang akan rebah kat bumi dulu..puteh ilex jer...dia jer yang lebih-lebih..hahahah

Dan juga dialah manjerssss shangat..bukan ngan aku jew..semua dalam family aku kot...dan dia tidak suka diganggu apabila tidur..aku pun sama hoihh!pantang oke...kalau nak kejut just cuit kaki jew oke. and kalau nak panggil pun just nice..na..na..bangun dah pagi nada haruslah selembut yang mungkin..muahahah....kalau main bergegar ko kejut memang cari nahas la namanya...amboih! ganas la tu konon..huhuh..


Yang si baby nih, kang tengah syok dia tidow nyenyak, kalau tersalah sentuh dia ke kan..mesti menggiauuuww sampai singapura dengar...bekeng ngat tuh...macam la ku takut kan..lagi aku kacau adalah..pastu bila anak saudara aku angkat dia kan.. takpun main tarik ekor dia kew..punya lah membebel tak pandang kiri kanan..dah letak kat bawah still lagi meow..meow..ntah apa yang dibebel kan pun aku tak tau...mungkin nak gitau sakit la kot eh...hahahah...


Yang ni boleh pulak dia tidow dalam rak buku akak aku tuh..pastu marah-marah kalau orang kejut suruh bangun..hoii!! tempat letak buku la baby...stresss mak incik...ni memang gaya dak baby tidow..mungkin nak bagi regangkan urat-urat kot...huhuh...

Pastu dia punya pelapar tu tahap memang tak boleh blahh!!hoih..
biasa pagi-pagi memang aku akan bagi makan nasi..tengah hari pun mkan nasi..petang tu jew makan makanan dia..whiskas...tapi selagi tak bagi makan dia dulu memang ko tak boleh nak jalan la jawabnya...huhu..dan dia ni jarang no sakit....gagah ko nazmidah..hahahah...

Kadang-kadang bila ku tak masukkan dalam 'rumah' dia mesti bilik aku jdi mangsa..memang da tersedia tggu depan bilik nak masuk..da bukak baru tergedek-gedek masuk..sama la ngan si pteh tuuuu...pastu concerr aku punya katil..da aku punya perasaan siapa nak jaga..nak tidow kat lantai kew???gggrrrrrr...

marah ar tu kena duduk dalam 'rumah' dia..muahaha...

last, memang kongsi arrr....korang sipi-sipi jew boleh..hahah gila ko gaduh ngan kucing-kucing yang tidak bersalah ini..hee..tapi selimut tetap ada...kadang-kadang kaki kat muka ai..amboih tidow...dah badan gedabak  dua ekor lak tu...tapi diorang ni suka tidow kat hujung kaki..tak tau kenapa..biasa lah kalau malam-malam buta bunyi dia mengiauwww..aku tersepak la tuuuu..huhuhuh...

Mau aku tak kecik hati..hukhuk..

kalau sape-sape datang umah aku mesti akan cakap.. besarnya kucing...aku menjawab..emm..mak and bapak dia baka besau..tapi diorang nih tak ekut mak dia...mak diorang nih besar n bulu lebat...tapi apaknya badan besar jer bulu biasa-biasa jerr...gitewww...kira mix gak la ni..hahahahahah..aku punya mix..

seronok ada kucing ni..heee...korang yang ada kucing jew paham camana aku punya perasaann..kikiki...jom bela kucing ramai-ramai...itu jewww pasal baby..nanti ada lagi, kita up lagi...tapi di entry akan datang cite sal puteh dulu...

oke..tata..

















Saturday, 31 August 2013

Selamat Hari Kemerdekaan ke 56

Assalamualaikum..hai..

2013...kemerdekaan yang ke 56...malaysia bebas...

itulah nak cerita hari ni belom terlambat lagi kan..heee...tapi sebelom apa-apa kita nak gitau yang merdeka tahun ni..adalah sama ngan umor mak kita..yang ke 56..mak kita lahir pada tahun 1957..tapi mak kita punya beday 07.05.1957....weee...walau macam mana sekalipun..aku sayang sangat mak aku..yea la semua orang sayang mak kan..heee...

so, merdeka! merdeka!merdeka...kahkahkah...baru nak kecoh kot..tak pew la janji da wish kan..hukhuk..
ni jea la kau mampu bagi..




Tata..




Saturday, 24 August 2013

Gentlements Dignity..

Assalamualaikum..


Bukan nak cite pasal lelaki pada entry kali ini yew.. ini drama korea..aku tekankan lagi sekali DRAMA KOREA.. kau dah kenapa nak sebut 2 kali bagai kan siap capital latter lagi..huahau.. K-pop kew pulak ko ni nina oitt!!...ermmmmm...nina menjawab bukan k-pop tetapi korean drama sahaja..ke sama jew?huhu diri ini tidak tahu kerna yang aku tahu diorang ni semua bapak ahh kuit a.k.a kiut amboih sampai camtu sekali kiutnya..

Lupakan pasal kekiutan mereka itu..yang aku nak bercerita adalah cerita ini lerr..cerita disebalik cerita maknanya aku cite kat korang pasal cite ni dalam blog aku iaitu tempat aku selalu bercerita pasal kehidupan aku kat blog ni jua...muahah..aku pun tak paham apa yang taip...mohon maaf di atas kesulitan yang berlaku... (@ _ @)

Best woo cite ni.. tahap keterujaan aku pada cite ni salah satunya adalah ...sampaikan aku up satu entry pasal cite ni..dan paling ketara adalah aku  pulun tengok cite ni sampai pukul 2 3 pagi..esoknya bangun nak mandi merangkak ke bilik ayor..sambil tutup mata..time nak make up cuba tutup eye bag bawah mata tuuuuu...huh! sungguh tidak adil di situ..tapi saja cari penyakit namanya tu..jadi don't blame it..huhu

tapi...sungguh aku royak nih..best..diorang ada 4 hero dan ofkos 4 heroin..semua dah tua-tua era 40an giteew..tapi encem tetap ad..kata koreaaa...kan...pftt..nak cerita detail sangat pun kang nanti ada yang tak muat dalam entry ni jadi kita skip mana yang patut..

cite ni unsur romantik komedi...suka jew..sambil beromantik tu ada lawak dia kan..cite kisah penglaman diorang masng-masing dari sekolah menengah lagi berkawan sehinggalah diorang kawen..memang sempoi habis..hero pertama.. arkitek single..hero dua.. peguam yang kematian isteri..ke tiga arkitek gak partner company ngan hero pertama tadi.. bujang tapi umo dah meningkat dan ada adik perempuan yang minat sangat dekat member dia yang peguam tu tadi.. yang keempat dah kawen dan mempunyai masalah ngan bini dia...dari sini lah heroin-heroin ni wujud nanti sebab diorang bersangkut paut dengan awek masing-masing..huahua...korang kena tengok tahu..sebab kalau aku terangkan kompen tak paham..aku sendiri pun tak paham apa yang aku taip apatah lagi korang kan..hurmmm...

Itu je lah kot sinopsis aku.muahaha...jadi moral kat sini aku nak bagitahu korang semua adalah..jom lah tengok..tengok baru buleh pahamm..kennn...

hero-hero... *dari belah kiri hero3, hero1, hero2 & hero4* hihi.



ngan heroin masing-masing*soryy gambar tecik ni pun mintak ehsan kat atok n nenek google*

maap kerana ter-up pulak gambar ni..salah satu hero n heroinnya..yang encem..bagi aku la kan...suka tengok pasal diorang ni..huhuuhu

oh!! maap lagi sekali...hahahahahah....alahai.... >_<


jadi marilah sama-sama meng eye bag kan lagi bawah mata ni..huhuh...

itu jew lah nak share kan..
mungkin ada yang peminat korean drama ni yang dah tengok kan...yang tak tengok jom sama-sama ngan aku...

tata...jom makan *makan jew keje ko kan*... =)



































:: Kisah Sebiji Batu ::

Assalamualaikum....


Tajuk :
Batu yang Menangis

Dalam Risalah al-Qushairiyyah dikisahkan bahawa seorang nabi berjalan di tepi sebiji batu kecil.
Dilihatnya ada air yg mengalir keluar dari batu itu. Ketika nabi itu memandang dengan hairan kpd batu itu, Tuhan menjadikan batu itu dapat berkata-kata lalu ia berkata, " sejak saya mendengar Tuhan Yang Maha Tinggi berfirman : 'Neraka yang bahan bakarnya manusia dan batu' (al-Baqarah 2:24), maka saya tidak dapat menahan tangis kerana takut!"

Nabi itu kemudian berdoa kepada Allah agar melindungi batu tersebut. Kemudian Allah menurunkan wahyu kepadanya : " Aku telah melindunginya daripada api neraka ".

Nabi itu pun pergi. Ketika dia kembali, dia melihat air masih keluar daripada batu itu. Sekali lagi dia berasa hairan. maka Tuhan kembali menjadikan batu itu dapat berkata-kata. Nabi itu bertanya kepadanya, "Mengapa kamu tetap menangis, sedangkan Tuhan mengampunimu (tidak memasukkanmu ke dalam neraka)?"

Batu itu menjawab, " Tangisan ini bukan kerana kesedihan dan rasa takut. Sekarang saya menangis kerana rasa syukur dan bahagia".

Sekian.

p/s: Syukurlah dgn apa yang kita ada..

:)

sumber: Galeri Ilmu : SyedAlwiAlatas

















Monday, 19 August 2013

Lagu Pencuri : Mark Adam

Assalamualaikum..


Hikhik..suko dulu...lagu ni kuit a.k.a kiut sangat la...comeyyy jerr...u olss, aku tak tau la cane kan..halwa telinga memasing ni kita tak leh nak force..giteeewww...

Mula-mula dengar pun ku senyum sorang-sorang..giler kot dari darjah satu tuu..
tapi aku ngan uncle Wan dari sem satu...sempat lagi...wee  >_<

:: jom layan.... ::



Itu saga..sebelom lunch!! lapo...

Oke Tata..








Sunday, 18 August 2013

:: Design 2

Assalamualaikum..

sekarang ni banyak bebenor orang menempah bunting kawen..iyew la bebaru ni kan musim cuti sekolah..pastu raya lak tu kan..

Jadi ni salah satu design bunting kawen yang telah aku siapkan untuk customer..



Yang ni lak bunting pasal bulan membaca...kan sekarang dah dekat adik-adik kita ni nak exam kan..kira bersemangat la sikit diorang ni nak belajor kan...huuhu...



Inilah antaranya dulu ea..nanti ada masa aku update lagi pasal design ni...

tata..

(^_^)v














Download Vector Free

Assalamualaikum..

Oke hari ni kita nak kongsi nga korang semua pasal vector..kalau ada benda alah ni memang sonang nak buat kerja..sebenarnya bukan main utama jugak tapi tambahan untuk mencantikan lagi sesebuah design tu..tapi sebenarnay dia jugak memainkan peranan penting...alaaaaaa..kira senang cite semua penting la janji idea tuh meletopsss bak hang...! 
  

Ni link web tersebut..kalau korang berminat boleh la usha-usha..


korang pun share la nga kita web vector lain...boleh??
cer bagi link kat blog kita ni...kita nak usha-usha gak..heee..

thanks... 

(^_^)v

Saturday, 17 August 2013

Nak Kongsi Satu Benda Ni

Assalamualaikum..


Kan..panjang la sangat tajuk aku tu..hee...xpew yang isi kat dalam ni jugak adalah yang salah satunya penting jugak aku nak share...
saje aku nak share..aku pun bukan sempurna sangat..ada kelemahan jugak jadi sama-sama lah kita ubah diri kita sendiri...kalau bukan kita sendiri siapa lagi kan?tak kan shahiziey sam kan..eh?hahah silap.

Jadi inilah benda yang aku sharing is caring tuh..sama-sama lah kita bermuhasabah diri..renung-renungkan dan selamat beramal.. =)






Tata.. (^_^)v




Friday, 16 August 2013

Raya 2013

Assalamualaikum..

Haih !! lama gilerrr x bukak blog kesayangan nih..macam biasa lah alasan yang tetap sama..malasssszzzz..z...z...z.. =)

So, aku rasa tak terlambat lagi untuk aku ucapkan selamat hari raya *kan sampai 30 syawal* buat semua yang mengenali diri ini walaupun tak pernah bersua muka...hanya kenal dalam maya jew kan...tapi kita baik-baik kan??huhu...

Macam biasa lah, raya tahun ni sama dengan raya lepas-lepas..cumaa...tahun ni rezeki aku lebih sikit jadi duit raya untuk anak-anak buah ada la sikit kan..alhamdulillah...

Lemang, ketupat, tapai dan rendang macam biasa jugak menu yang wajib mak, ayah dan family aku buat..memang WAJIB BUAT..!.. tapi sampai sekarang kami adik beradik tak dapat mewarisi buat ketupat palas..susah woooo....pusing sana pusing sini last-last aku punya jadi segi empat...hahah.... akak aku yang sulong sahaja berjaya buat masa sekarang itu pun memerlukan bimbingan lagi.. InsyaAllah akan berjaya suatu hari nanti..impian okey..huhu..

Tema kitorang punya baju raya tahun ini adalah peach..weeee...homei sangat warna ni...lembut je kan..kakak-kakak dan abang-abang aku yang dah berfamily diorang ada tema diorang sendiri..ada yang kaler hijua ler,merah,koko dah macam coklat nips..comey je..colourfulll...

Dah siap sembahyang raya kiorang akan makan dulu..kat rumah ni hari raya pertama akan buat menu nasi..tak kiralah nasi dagang kew..nasi arab kew..nasi impit kew..janji nasi..tahun ni punya kitaorang buat nasi beriani..yum..yum....dah siap soro barulah ada sesi bermaaf-maafan...dan berselca...selca..selca..dan selca..hahahha nampak tak kat situ punya gila bergambar..ala aku tahu korag pun memang cenggitu kan...??tak pew kita sama.. tapi bila ada tetamu datang nak beraya, stop jap..pastu sambung lagi..dan lagi..

Dah rasa anak mata tu dah tak boleh pandang lensa kamera barulah kitorang angkat bontot pegi beraya umah sedara mara..dah agak petang balik rumah..aku terus sambung makan dan tidur..kuikuikui...

jadi itulah pada hari raya pertama....

setakat itu sajalah dulu ye..tata..

eh lupa kita nak kongsi benda ni sikit..
























Friday, 10 May 2013

Salam Jumaat :: Kucing ::

Assalamualaikum...

No more to talk much lah pada hari ini...just wanna to tell ol of u..about..*eh aku taip mat salleh pnya bahasa  kew?..* sory over...mihihi....

Ini dia..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.


ini adalah rutin harian kitaorng selepas makan..da kenyang menyang terus..krohhhhh...zzzZZZ...




Diorang pun makhluk Allah jugak... Ada sorang hamba Allah ni bagitahu kat aku..
" Kalau jumpa mana-mana kucing yang memang tengah kelaparan, pastu kebetulan kat tangan kita ada sedikit makanan...bagi jer jangan berkira..kerana makanan yang sedikit tu lah kita akan dapat ganjaran yang lagi banyak.."

:: Renung-renungkan selamat beramal ::

Till then..

assalamualaikum.