Tuesday, 31 December 2013

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum..

Pembuka bicara. :) 

Selamat Tahun Baru Buat semua. Walau tak sampai waktu dia lagi.heee at least nak wish jugak kat blog ni untuk kenangan. Azam tahun lepas dah terlaksana belum? Walau tak laksana pun pindah ke tahun ni lak. Boleh? hahaha..
 
Aku punya azam tiap-tiap tahun tak de lah berat sangat. Sentiasa mahu yang terbaik je. Maksud aku dari segi apa yang aku buat. Untuk diri sendiri, keluarga, kawan-kawan dan orang di sekeliling aku. Itu je aku punya azam, sama je. Dan aku rasa setiap orang cuba untuk ke arah itu kan.?

Dan Alhamdulillah penghujung tahun ni gak 17.11.2013 aku dah melangkah ke fasa yang pertama dalam hidup aku, Engagment. Status pun dah berubah. InsyaAllah tahun depan 2014 langsungnya. Doakan moga-moga lancar dan selamat lah yer  ^_^

Untuk tahun depan. InsyaAllah makin berubah kehidupan aku. Ye lah kita yang rancang Allah yang tentukan. Tapi kena usaha lah jugak kan. Baru tercapai apa yang dihajati itu.
InsyaAllah.
 
Macam biasa ada buah tangan sikit ni.
weeee.. Terima lah ea.

'3' Tetap pergi dengan bergayanya. :)



Walau '3' dah tinggalkan aku, aku tetap sayang dia. Banyak sangat kenangan aku buat '3' ni. Sedih, gembira semua ada. Tak kan aku lupakan. luv u so much la brader. Tau-tau je '3' ni brader kan? mihihi.
Oke lah tu je pun nak update. Sekali lagi buat semua. 

Selamat Tahun Baru 2014

(^ _ ^) v







Monday, 30 December 2013

:: Design 5

Assalamualaikum..



Penat je 2 3 hari ni. Tak tahu kenapa. Gini lah keje ngan orang kan. Ish tak kan ngan lembu lak. huhu
InsyaAllah boleh keje sendiri. No more punchcard, No more rehat 1 jam saja, No more cuti  1 hari saja.  Dan segala mak nenek No more lah! sobbss :(

Dah la nak emo-emo lak. Boring kot asyik tu je modalnya. kahkahkah. Gelak amek hati. *..*

Ni ha design kita yang dah siap di design. Semua yang customer tengok dulu baru aku proceed. Terima kasih ^,^

.
.
.
.
.

.
.
.
.



















Itu je..

Dah kenapa tuan blog nih. macam malas jerrrr.... Memang pong.!!huhu
Sape-sape berminat email kita ea. kat page design ada email kat situ.

Oke tata..



Tuesday, 24 December 2013

Titisan

Assalamualaikum :)

Eh tetiba ada smile kat hujung tu kan. Biasa tak de pun. Kadang-kadang untuk menutup kesedihan, masalah yang melanda, terasa hati kew wateverlah kan. Jadi pengubat dia itulah. Senyuman.

Walaupun senyuman itu seplastik kedai Pak Mat janji dapat menutup gundah gulana dalam hati tu kan?

Zikirlah dengan ikhlas, Terimalah kesemua ujian Allah itu dengan hati yang redha. Kadang-kadang aku sendiri pun tak dapat nak terima, tapi cuba untuk terima dan redha. Nobody's perfect! But must do.

Alahai, teremo lak malam-malam hari ni. huhuhu.

So ini lah yang mampu aku terapikan diri ni agar kurang sikit emo tu..
Nah!!
.
.
.
.
.
.
.
..
...
....
.....



  
Setiap tangisan itu.. Ada cerita disebaliknya..



       
Smile...

 InsyaAllah everything okey.. (^_^) v


 Tata.. terima kasih sudi baca.


























:: Design 4

Assalamualaikum..

yuhuu...Up untuk design lak..jommm layan.. :)

sila lah yerr..
















oke..itu sahaja...hee...
pape email ea..ada kat page design ..
tata..  (^-^)v









Saturday, 14 December 2013

Lagu Embun Pagi..Bunga Merah Punya..

Assalamualaikum..

Weeee.. >_<  hari ni nak cite pasal lagu ni lak hujan-hujan macam ni.fuhhhh boleh layan gak.....sebenarnya aku tak tahu pun kewujudan cite ni..tapi yang aku tahu si izzue islam ni ada buat drama muzikal..jadi tak der lah nak pegi google ke apa kan.. nampak tak kepochi di situ.hahaha. Ye la dah aku tengok tu pun episod last..hahahah terkebetulan lalu depan tv eh.eh. izzue la. stop jap. tengok. rupanya episod last dah.haha vongokss betol. Tapi cite ni dah lama. Cuma nak gitahu lagu dia best. Bagi akuuu laaa. :)

 Bila cite melayu jadi muzikal macam tak syiokk lak nak tengok. Hindustan mari tarak apa..huahau...

Esoknya terus google lagu-lagu diorang..sedap didengar jugak...salah satunya adalah lagu ni lah..embun pagi..yilek jew.....biasa sesebuah lagu ni kan ada maksud tersirat lagi berlirat.. tapi yang ni tak de lah sangat..dah la pendek jew..

Kan? suka je dengar suara izzue ni...heee...

takat ni je dulu nak gitau..pape hal kita bersua lagi..oke?

tata...(^_^)v















Friday, 13 December 2013

Apa perasaan lepas bertunang?


Assalamualaikum..

Amboi la kawan-kawan aku nih ingat kan nanti kahwin baru ada soalan-soalan cenggini (- _ -)'
hee. Terkedu bila diorang tanya sedih pun iye jugak kan. Ko dah kenapa Nina?hahah
bukan apa kalau nak kata gembira... gilosss tak gembira kan, hari bahagia kot selangkah saja lagi kan.

Alhamdulillah sangat-sangat. Selesai satu ujian.

Aku punya perasaan sama saja cuma gembira dan excited tu je ada lebih sikit. hee..gatal!
Sebenarnya sama je, sebab aku ngan Uncle Wan nih cara kitorang bercinta cintun berbeza dengan orang lain. Maksud aku kat sini ialah aku ngan Uncle Wan bercinta jarak jauh :( hukksss!
Mungkin ada yang sama kan? Sape-sape sama macam kita meh sep sikit.hee..

So, bila dah habis majlis Uncle Wan terus drop balik Melaka. Tapi Uncle Wan keje kat KL mari. Itu yang terpaksa stay sini 1 malam saja. Ada keje. soobbsss..

Seingat aku last aku jumpa Uncle Wan masa kitorang konvo itu hari. Aku konvo tahun 2012. bulan bape eh tak ingat lak. Kira jumpa balik masa tunang itu hari je la. Hoihhh!! sedeyy..hahahah.
Itu yang sedih tu. poyoosss. Sama je persaan bila dah tunang kembali pada asal.

Pagi g keje , petang balik, tido. Tapi yang menghubungkan kami adalah telefon!
Yessss. Perlu sangat-sangat. Bagi kami la. Kitaorang akan report.
Bila malam menjelma sebelom tido tu kitaorang bercakap-cakap apa cite hari, kat tempat keje macam mana? makan apa hari ni. Gituuu la.

Mungkin ada sesetengah yang ish! rimas kot macam tu?
Tapi bagi aku , tu je yang mampu aku nga Uncle Wan berasa dekat. Kira jauh macam mana pun kitaorang tetap kenal hati budi masing-msing, tahu bila aku marah, tahu bila Uncle Wan terasa hati kew..Macam tu lah aku jaga hubungan tu.

Nak-nak sekarang nih, dah jadi tunang pun, jadi kitaorang cuba untuk memahami diantara satu sama lain.
Dan aku cuba untuk tidak meragui Uncle Wan dan macam tu jugaklah Uncle Wan.

Trust each others!!

Penting sangat-sangat. even ada yang bercinta jarak dekat kew. Perlu untuk percaya once korang dah  tak percaya kat pasangan tu habisss! secara automatikkli hee.. semua kasih sayang, cinta tu makin lama makin kurang. kan? so, nak percaya tu pun pasangan tu perlulah ada kejujurn kan barulah together-gether benda tu bergabung dan menjadi satu..ayaaaattttt..hahahaha
eh betul lah. Ni nak cite pengalamn aku. Cinta jrak jauh.

Mula-mula pun susah aku nak terima cara kami bercinta ni, gaduh - baik -baik -gaduh! gituuu la ..
Tapi sorang kena beralah dan bagitahu apa yang tak kena, dari situ kita boleh perbaiki kelemahan kita dan pasangan kita kan.
Bila masing-masing dah tahu oooo, pasangan kita tak boleh macam ni, dia kena macam ni. gituuuu la. Makin lama makin oke la. Tapi aku pun tak tahu lagi masa akan datang macam mana harap semua oke je. Bukan lah aku ni pakar dalam bab cinta ke rumah tangga ke. 

Sebab aku tak melaluinya lagi, tapi itu cara kami jaga hubungan kami. Pengalaman yang membuatkan aku cerita semua tu. Bukan cerita dongeng ke apa. Itu ada yang tak sanggup untuk bercinta jarak jauh kan. Ada yang suka tak nak ambil risiko. Tapi aku percaya kalau Allah dah kata jodoh tu ada ngan Uncle Wan Alhamdulillah, Tapi bila Allah kata tak ada aku kena cuba terima. 

InsyaAllah ada. Dan Allah sentiasa ada dengan kita. Niat itu sendiri. kan?
Eh jap apa pasal cite jarak jauh lak ni..heeee... sorry terlepas perasaan. hahahha.
Tapi itulah perasaan aku. Mungkin nanti lepas kahwin lagiiii lain kot. Ini baru sikit.heee

Harap dapat lah lepas ujian yang seterusnya lak kan..
Doa-doakn kita ea.!

heeee..oke lah takat nii je dulu. nak makan ni. lapo..
jommmm..

terima ksih yang sudi baca.

:)





 Tata.

 













Thursday, 12 December 2013

'E' Day ~ Part Two..

Assalamualaikum..
Olla..

Tiba-tiba untuk entry E Day ni ad part two pula kan. Yang pertama tak de pong. hahah..Aku tak tau nak buat tajuk apa yang sesuai dan untuk menunjukn sambungan dia tu. Biasa ada part-part bagai la kan. ngeh.. ngeh.. So jadi la part-part ni kan. Pong boleh laaa...

So, untuk tirai tu kitaorang yang buat sendiri. Dah lama aku peeping-peeping benda ni kat tenet, ada la satu dua yang aku berkenan. Pada malam nak hias tu aku tunjuk jew kat abang aku ni haa dia tengok sekali terus sap sap soi dia buat dengan pertolongan kakak-kakak dan ipar-ipar aku mak nga ayah aku pun sekali. Rupanya lagi meriah kalau kita buat sendiri. Gelak-gelak, tukar-tukar idea.. Tapi aku tolong pegang apa yang patut je..kikikiki..melawok saja. Aku buat gak oke. -,-






Semua tuu kitaorang beli dan buat sendiri lagi jimaaattttt. selamat duit den.hahaha..boleh save untuk kahwin nanti. Kipas-kipas tu semua kitaorang lipat-lipat jew. Ala korang pun mesti tau kan buat kipas. Sonang ajo.
Yang ni la aku nak, simple tapi just nice. Sedap je mata orang yang menengoknya. Tidak nampak keterlaluan. Berserdahana itu perlu kan ?  (^_^) v




Yang Props ni, punnnnnnn aku yang design kan dan buatkan sendiri. Boleh la guna ilmu yang puan-puan aku bagi masa kat ILP  dulu untuk design benda alah ni. Kat tempat kerja pun buat benda ni kan . Asyik buat untuk orang jew berbulu jugak mata ni tgk..hahahahahaa... Jadi inilah hasilnya. Design, korang print pastu gunting siap.! ;).. Bagi sesiapa yang nak tempah sila email kita. tapi design sahaja. weee sempat lagi promote..hahahha

Itu jew la untuk  event engagment aku ni. Simple. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Untuk tarikh yang akan datangg tu tidak diketahui lagi. InsyaAllah agar semuanya mudah. Amin.




Haa inilah kupu-kupu a.k.a sepupu kita tu, ummi. Dia lah yang makeup kan kita. Superb sangat kita sukkaaa!! thks kamu. sampai buat kita rasa kita adalah erra fazira hari tu.. feeling habisss..hahahha.

Owh lupa nak cite yang family  Uncle Wan kan dari Melaka. So, untuk diorang aku ada sediakan homestay untuk satu malam. Dekat dengan bandar Jerteh. Tidak la jauh sangat dari rumah aku. Alhamdulillah diorang suka rumah tu, selesa sangat. Sorry pic untuk homestay tu xdok. Aku tidak dibenarkan jemput mereka. huhuhu

Masa Uncle Wan call kata diorang da sampai dekat masjid ulul albab tu, aku suruh diorang stay situ dulu sementara kitaorang p pick up untuk ke homestay tu. Yang pergi ayah, abang kedua aku abang Meran pastu akak yang keempat aku. Kak Tiey. lagipun akak aku yang dua orang lagi tu takk dapat balik, kerja nun jauh di Alor Setar.. sobss..

Diorang datang pun satu malam sajo. Kan jauhh kesian dekat mak nga ayah Uncle Wan ye la Jauh tak selesa kan. Tapi nasib baik jugakk la diorang tak sesat sangat..heee..bijak betul Uncle Wan aku nih..hahah eh baru jdi tunang da up sampai macam tu sekali..wakaka..

Itu jew la. InsyaAllah Allah permudahkan segalanya. Amin. Korang pun doa-doakan kita jugak ea. hikss..
oke thanks sudi baca blog yang tah pape ni.



Kami :: Chentaqaseh03




Terima kasih dari kami untuk semua..

:)

Tata.











Wednesday, 11 December 2013

My 'E' Day..


Assalamualaikum..

hai...
Jap, aku  nak ingatkan, ini adalah entry yang dah basi okey haih!! huhuhu
E day lah sangat kan? hahaha. Sebenarnya malu nak buat entry ni tapi untuk kenangan bila dah tua-tua nanti, kang senang anak cucu tanya, aku suruh je diorang pi tengok kat blog ni haaa gitu.Pemalas punya nenek kan?hahah 

Sebenar plannya dah lama.. first bincang, hari raya puasa, tapi tak jadi then, bulan 9 kot punnn tak jadi...aku masa tu agak kacau, gila tak sabar mihimihi gelak sopan sangat.
Tunggu punya tunggu tibalah masanya pada 17.11.2013 tarikh yang ditetapkan dan dititik noktahkan oleh kedua belah pihak. Tapi takut gak. Takut banjir. Tapi Alhamdulillah oke je semuanya. Cuaca tersangat lah elok. Owh sementara tu Doa-doakan semoga mangsa-mangsa banjir semuanya selamat hendaknya dan tabah hadapii dugaan itu. Amin.

Oke sambung... =)
Yang Uncle Wan ni sibok je dia..

Uw: perasan tak tarikh kita tu
Aku: ermmm tak kenapa? sebenarnya dah perasaan hahah saje nak tengok uncle wan macam mana
Uw: macam tu jerrr... muka masham

poyo tak poyo kan..nyampssss..tapii aku layankan jugak -,-
sebenarnya nombor tu ada kaitan dengan kitaorang..aku punya beday 11.3
Uncle Wan punya 17.3 tak ke sama nombor tu.
 Boleh la kan..hee..



Nasib baik aku dah beli baju untuk majlis tu, bukan apa kebetulan dah ada kat KL itu hari jomlah kita membelinya dah berkenan terus aku merembatnya Uncle Wan pun sama..yang baju da setel untuk makeup lak problem, masa tu aku agak cuak jugak la untuk  makeup sebab aku tak nak ambil mak andam tak nak beria sangat la kononya, nak touch up sendiri idok la ku ketahuinya huhuh.. tapi xnk yang terlampau sebab tunang jew kan lagipun Uncle Wan ni tak suka sangat kita makeup tebal-tebal seramm katanya..nak cakapp tak lawa la tu kan..beraniii diaaa... -,-


Gambar atas sekali tu just mak aku dan mak Uncle Wan je ayah-ayah tak nak..hee.. tak pe kita bergambar mana yang nak..kikiki yang lain semua saudara mara aku.



Berdebar-debar time ni tapiiii..sukaaaaaaaa.. wee  > _<

Tetapiii..Alhamdulillah sangat-sangat kepada my kupu-kupu a.k.a sepupu kita ni haaaa Ummi. Dalam pikiran tu memang nak suruh Ummi jew makeup kan dan nasib baik dia oke je. Tapi masa tu dia tengah tunggu untuk sambung study, kot-kot dah janji kang dia dapat sambung aku yang kat sini meraung tak pasal-pasal..hahah melampau sangat nih. Nasib baik la dia punya study tu lanjut ke tahun hadapan. Kos penulisan oke. hee oke done untuk mu.


Ini adalah kawan-kawan aku yang dari sekolah Menengah lagi da hampir 12 tahun kawan berani diorang tak datang.. =) ini pun ada yang tertinggal, tak mengapa daku memahami semua dah ada kerjaya kan..thnks u olls sudi datang kat majlis yang sederhana ini.. sayang korang.!! Lela, Aja, Ckin, dan Achik, Sarah..yang dua ni tak dapat datang.. hee

Yang untuk hantaran pulak, 3-5 je, eh tiba-tiba yang mak Uncle Wan nak tambahkan lagi 2 dulang. Olololo cumilll sangat future mother in-law kita ni kan hihhihi. so jadinya 5-6 termasuk cincin. Aku ada gak tanya mak aku tak pe ke macam tu kalau ikut adat nenek kita dulu-dulu kan tak boleh, mesti kene lebihkan jugak kan. Tapi itu adat saja, tidak mengapa kalau tidak mengikutinya. Bagi yang sesiapa  nak mengikutinya pun tidak mengapa dan tidak menjadi kesalahan. ^,^




Belah aku..

Gubahan semuanya aku serahkan pada yang pakar tidak lain tidak bukan akak ipar aku k'na. Very the creative women. Up akak ipar sendiri sikit. huhuhu
Syukur sangat semuanya tidak mengeluarkan modal yang banyak. Just untuk barang-barang atas dulang n untuk hiasan tu je. Itu pun mengikut bajet yang di plan. Good. Untuk belah aku nga Uncle Wan sama jew barang dia. Aku tambahkan tuala dan baju melayu sahaja. Uncle Wan pun sama, baju kurung pasang dan tuala dan yang lain buah, kek, dan coklat. Simple je. Tunang je kan. heeee... Eh lupa cup cake aku punya nii pun my sepupu, Erah yang buat. Untungya ada sepupu-sepupu yang serba berkebolehan nih. Sepupu aku yang ni memang belajar untuk cake dulu, sekarang pun still lagi buat kalau ada yang menempah.




Belah Uncle Wan..

Ni pun Uncle Wan kata mak dia yang gubahkan.. =)

Untuk pelamin, eh jap aku sebenarnya selesa untuk dipanggil tirai je sebab yang ni pun kitaorang adik beradik yang hias sendiri. Tapiiii ...aku up next entry la ye.heee..ada keje sikit.

Oke tata...

^,^