Saturday, 30 March 2013

GAMBAR PELIK DAN MENARIK..

Assalamualaikum..

haloo....masa aku tengah syok buat design kan...yew la idea coming mencurah-curah kata koooo..so terjumpa la gambo-gambo yang pelik tapi menarik ni..aku rasa nak nangis teresak-esak jew bila tengok gambar ni semua..meh sini kita tengok secara berjamaah yer semua..huhu











aku tak tahu la nak cakap macam mana yang diorang ni kreatip tahap apa..siyes memang teruja yang amat! huhu...
sayangilah diri sendiri *apahal?*huhu..

tata semua...
thanks 4 viewing my blog
(^ - ^)v

Nota kecik sgt : semua gambar di atas mintak dengan atok n nenek google...huhuhu









Saturday, 23 March 2013

DOWNLOAD FONT...

Assalamualaikum..

Bersua kembali..ini lah jadinya bila ada kerja banyak tapi idea is tak coming-coming..!! rasa nak korek jer kepala otak ni suruh diorang keluar*hiperbola yang sangat tinggi*huhu..

jadi marilah kita berkongsi ilmu pengetahuan ini yer...biasanya lah kan...kalau aku download font aku akan download kat dafont

bila korang masuk web dia tuh korang boleh pilih tulisan mana yang korang suka n rasa berkenan kat hati tu kan..bila dah keluar font-font tu semua boleh la download sesuka hati..tapiiiiii..jangan sesekali pilih yang ada 'donate' tuh...
yang ada 'download' sahaja boleh..

oke sekian sahaja..nak gi makan coklatsnickerbanyakbanyakbanyak mana tau idea mencurah-curah coming kan...haha

tata..
adios amigos
wassalam!..

HEADER BARU..

Assalamualaikum...

sudah sedia maklum kita punya header baru..hukk.huk..huk..gulp..*tercekik ai liur sendiri*
seronok oke..dapat buat header baru ni..yer la da nama new blogger kan..mesti bertatih lagi pasal blog ni..

Tapi aku pakai photoshop n illustrator sahaja yer..yang sofware lain gua talak tahu..huhu..yang header baru ni aku buat transparnt punya..yang gambar aku n uncle wan jadi macam lukisan tu pun aku pakai filter jer pastu sesuka hati engko sahaja nak yang charcol ke hape kan..pastu bunga tu aku cari yang format eps. punya nnti senang nak pecahkan pakai illustrator..huhu

pastu siap..save format gif.
then aku masukn kat blog ni ha..ikiki..kalau ada yang tak kena mintak tolong ajarkan yer..ni ha satu lagi aku buat..dah alang-alang buat tu terlebih rajin pulop..hee
.
.
.
.

idok la lawa mana pun aku saje test mengetest..huhu...

bila dah tahu boleh la buat lagi..hahahha..

oke lah tu jew pun nak hupdate...

tata shemua.. (*-*)

Thursday, 21 March 2013

WARNA...RUANG..

Assalamualaikum..

cantik sangat warna-warna ni semua..jom layan...



walaupun ruang yang tak seberapa tapi tak 'lemas' sgt..cool


yang ni lagi r da la warna lembut....save ruang lak tu..huhu

olololo..asal la benda alah ni lawa sgt..dengan warna dia cute sangat...huhu



Kan..homei-homei....semua main peranan...ruang, warna..barang-barang lagi..memang berbaloi..walau biasa-biasa jer tapi simple dan menarik..sejuk mata memandang...walllah..

daaa shemua..


(^ - ^) v







Tuesday, 19 March 2013

SAYA TAU SALAH SAYA...

Assalamualaikum..

Oke lagi sekali blogggg ini berhabuk..hihihi....dan maafkan diri ini yang tajuk entry adalah ala-ala menyampah...macam skema pun ada..hukhuk...

memang salah aku..mula-mula tu sibuk nak salahkan org lain...siapa lagi kalau bukan uncle wan..hihi..
maafkan diri ini yang banyak kekurangan ;(

Bila malam menjelma ada lah aku nga uncle wan yang tolong bagi dwit dekat DG..huhu..*bergayut..kata pree*..

Uncle wan baru balik dari melaka..jadinya sampai agak lewat la jugak kat KL ni..so saya ni seorang awek yang bahik hati tggu la si teruna mandi, makan, n solat..tapi aku  da warning kat uncle wan.. 

" dah siap nanti tepon balik ea"*rindu dah lama xdgr cuara dia..1 hari je pun...*haha..janganlah korang memuntahkan diri korang kat sini ea...kahkahkah..

oke lah aku terus bukak game sementara tggu uncle wan siap..tup-tup aku tertidow la..

bangun pagi tu tengok tak dew pun miskol or msg dari uncle wan..sampai hati...ni mesti gayut nga pue lain..hahaha gile saiko aku ni..pikir ntah pape..

so pagi tu terus tanya uncle wan
"kenapa xkol?msg pun x? ;(

uncle wan boleh jawb dengan selamber badak dia kn..
"dah la"

aku macam
" ??????? "tipu ah..xder pun naik miskol..

uncle wan beriya-iya mengatakan bahawasanya dia kol dannnnnnn aku jawab!!
aku terus macam blur-blur cute lagi..aku ada jawab kew?then terus pergi kat answered kol..

ada r....memang aku jawab kot..hahahahha..terus rasa bersalah bertubi-tubi datang kat pikiran ni..huhu..
tapi still lagi tak puas hati
"sy jawab ap eh"

"erm"

hahahah..tu jela pun yang aku jawab kalau dia ganggu aku tido...ntah macam mana aku tak tersedar langsung..! atenyer tido mesti mamai kan..huhu..

terus buat confession kat uncle wan..'saya tau salah saya..maafkan saya..!la..la..la..'*nada nyanyi p.ramlee* huhuhu...

uncle wan :
erm...

hamboi dendam nampak..! tapi dah berjaya sesi pujuk memujuk ni.....huhuhu...

oke lah babai shemua...

:)















Wednesday, 6 March 2013

TAK SEMPURNA..

Assalamualaikum..


Tiada benda aku nak bercerita hari ni...just aku nak bagi benda ni kat korang yang selalu belek blog aku yang ntah pape ni kan..nak sharing apa yang aku tahu..

ikhlas dari saya..

Chent@Qaseh03

(T _ T)V




















Tuesday, 5 March 2013

DUIT OH DUIT!

Assalamualaikum...

Kat mana nak cekau duit eh korang-korang semua..hahaha...adeh la nak pikio pasal duit ni memang aku tak mampu tau..dunia sekarang kena guna duit kot..kot ye pun nak masuk tandas guna duit okeyyy...kalau lah ada pokok macam ni aku rasa memang tiap-tipa hari aku mai sini..pastu selalu letak baja duit..nak suruh bertambah duit tu..kan..hahaha...saiko betul la...huuhu..


ya! dunia sekarang..xde duit duduk diam-diam...boleh?no!! kena usaha la..kan..kalau tak dapat gak..usaha lagi sampai dapat...

satu cerita la nak kongsi nga kawan-kawan saya semua ni kan..sharing is caring.. :) heee...
ada la sorang pakcik ni datang nak design bisnesskad..oke dalam ngah discuss pasal design pakcik tu aku borak-borak la dengan dia..pasal semua la..nak-nak dunia sekarang ni..pasal lahad datu la...semua la...memang kadang-kadangg lari tajuk..hahah ye la datang nak buat bisnesskad je kot tapi yang menjadi isu nya pasal dunia..tapi aku suka ngan pakcik tu cara dia bagi nasihat kat aku...

macam-macam dia bagi..tapi part yang aku suka pasal duit..semua orang suka kot..nak lagi kalau duit tu yang tiba-tiba orang nak bagi free jer kan..siapa tak nak...rugi woooo...mata duitan sunggoh!
.
.
.

A: Allah akan bagi dengan apa yang kita lakukan..banyak mana kerja kita..banyak tu je la yang Allah bagi...kalau sikit kerja kita..sikit lah yang kita dapat..kan?

Pakcik : tak salah kita nak ekut cara anak pikir tapi..rezeki ni Allah bagi kan...jadi kalau kita kerja banyak mana pun...dah Allah tak nak bagi..tak kaya jugak kita kan..dah kalau kita kerja sikit tapi Allah nak bagi banyak nak buat macam mana kan..dah dia yang berkuasa...Allah maha besar..*sambil senyum kat aku*

oke aku senyap seketika..*bunyi cengkerik*huhu

betul jugak kan..dah dia kata benda tu akan terjadi..terjadi jugak walau sekalipun kita tak nak..kan...

sebenarnya makin kita tahu tentang sesuatu makin kita tak tahu..

usaha itu perlu..jangan sesekali merungut..*advice untuk aku gak* siyes kadang-kadang kita ni lupa bila susah sikit da merungut kan..begitu juga dengan aku...i'm not perfect person..hukhuk..
dulu masa jalan kaki sibuk nak pakai moto..bila dah pakai moto sibuk nak pakai kereta...betul ni terjadi kat diri aku sendiri..padahal duit tak der sibuk nak itu ini..tapi aku selalu ingatkan diri aku...orang lain lgi susah dari aku...dari situ aku perbaiki diri aku ni ha...susah senang biar kita dengan Allah jer tahu..

dulu aku kemain nak berhenti kerja..penat la..rumah jauh la...macam-macam la.. bila kita dah mind set kat diri kita macam tu kan memang dalam pikiran nak berhenti je la kerja dia..tapi masa tu jugak aku berperang dengan diri sendiri.aku bukan saja-saja kerja..tapi aku ada komitmen lain..bayar duit moto sape nak setel kan?nak harapkn mak ayah aku..memang tak r! malu oke..dah besar pun mintak duit nga mak ayah..lagipun diorang dah banyak bersusah payah demi aku..apa salah aku susahkan diri aku sikit untuk bantu diorang,..

Walau kecik mana pun gaji aku masa tu tetap bagi kat mak..janji bayar moto da setel dan bagi mak aku dah cukup bagi aku..mak sapa-sapa pun tak akan merungut kalau anak dia bagi duit sikit..lagi dia senyum adalah..itu dah cukup mengembirakan hati diorang..tanda kita ingat jasa diorang dulu..tapi kalau anak..mak bagi seposen nak dua posen..kan?*aku la tu* huhuhu..itu dulu..

pengalaman dah banyak mengajar aku untuk berpikir lebih matang..lebih berdikari..tapi still lagi jatuh..kita tak sempurna...walau hebat mana pun kita akan ada masa jatuh dia...tapi teruslah berdoa..sesungguhnya Allah tak akan kejam dekat hamba-hamba dia...

Bukan senang nak jadi senang...belajar..belajar..belajar lah sampai kita puas hati..Jangan risau Allah ada,,ini yang aku selalu ingat kat diri aku kalau aku lagho macam tuh..hahahah..

dan jangan pernah korang cakap yang korang 'tak der duit'...siyes...rezeki tu ada cuma Allah tak nampak kan kita lagi..kita usaha..baru nampak..sama-sama lah kita menampakan dia ea korang..huhuh

Tapi aku syukur dengan apa yang aku ada sekarang..dalam kita nak cari dunia..jangan la lupa pada akhirat juga...

p/s : kalau ada salah aku berbicara..mohon betulkan...

thanks for viewing my blog..






















Sunday, 3 March 2013

MARATHON ADAM & HAWA...

Assalamualaikum..

Chooppppp!!! korang jangan gelak kan aku ea..tahu la aku ni ketinggalan sangat-sangat nak tgk cite ni kan..hukhuk...tapi aku tak kisah..janji aku boleh tgk gak..hahahaha....

siyes ah..memang lambat betul kan..bukan apa aku tak suka la nak tengok cite yang bessstttttt!! pastu banyak episod...pastu kena tunggu esok..esok..esok dan esok...baru boleh tahu apa akan terjadi lepas tu kan..?aku tak suka..nak kena tggu esoknya..lagipun aku sibuk la dah balik kejew pukul berapa kan..jadi kemalasan la nak tercongok depan tv tu..hahah..*padahal*..

Masa engkorang sibuk-sibuk tengok cite ni kan *yang tgk cite ni la kan*..aku boleh lagi yilekkk jeerrr..dalam hati tu macam 'sedap ke cite tu?ermmmm...' tak der lah nak tengok dengan excited pun..just tak tengok pun tak pe lah..masa tu la kan..

But now!~ hahah poyo orang puteh pulek...aku macam teruja sangat!!!!!!! korang boleh bayangkan tak???adeh la..penangan dia memang hebat la..boleh.. tengah tengok cite tu aku ni sengih-sengih depan lappy tuhhh..ish malu betul...siap aku buat entry lagi pasal adam dan hawa ni kan..hahah...

Sebenarnya aku yileekk lagi..tapi akak aku yang menceritakan cerita tersebut kat aku sebab suami dia merangkap abang ipar aku yang download cite tu...dan aku apa lagi....terus copy n paste la cite tu..da alang-alang dah ada kat rumah dia kan..hakhak..lagipun senang kita nak marathon kan dia nanti..

Elok benar la tu..dah la esok Jumaat..apa lagi malam tu aku terus on lappy..tengok sampai 43 epsisod terus..hahah...jadinya syok la sebab tak yah nak tunggu sampai esok..esok dan esok tapi disebabkan adam dan hawa ni gak la mata aku naik lebam..tidur pukul 4.30 pagi kot..haih!...pastu sambung esok pulak sebab tak kejew kan..terus sampai 60 episod..hahah..

Dan kepada 80 episod..tamat..haha poyo giler...tapi best..suka kalau aaron @ beto yang berlakon sebab diorang macam tak ekut skrip sangat kan?oke la...beres jer aku tengok..huhu..

Tapi jenis aku ni..kalau cite tu best kan mesti google kat youtube pasal the making of cite tu..hahahh..saiko terus...kan macam nak tengok la diorang ni di luar filem macam mana..dan bila aku tengok..memang klakar habis..haha..memang diorang kat luar sempoi habis la...tak macam dalam filem or drama..dah kata berlakon kan...artis pun hanya insan biasa jugek..haha

Pastu aku pun baru tahu yang Nadia tu dah kawen dan ada anak dah sorang..comel lak tu...oke la kan..dari pembantu pelakon terus heroin kooo.. yang aaron lak siapa tak tahu kan dah 3 kot.. hahah..eh jap asal aku kepochi sangat ni??huhu

 Tak sabar nak tengok reaksi penonton *aku pun turut serta kot*..huhu cite sehangat asmara lak acane jadi nanti..malatopss gak kew tak??


dah la...kita stop kat sini dulu..tata...

( ^ , ^ )v....


mintak nga atok google td..hik!