Wednesday, 30 January 2013

MACAM LER KENAL SANGAT..

Assalamualaikum...
 
 
Ala sekarang ni kan sibuk orang mengatakan cerita tentang 'Setia Hujung Nyawa' jadi aku pun tidak ketinggalan la kan..first cite ni aku x tgk pun..mau berebut nga anak sedara aku yang dia nak tgk ultraman dia tu..huhuh..jadi kita tgk kadang-kadang je la ea.pujuk dulu baru jalan..huhu.tapi bila part yang aku tgk tu macam syiokk jer..kalau tgk pun sengih jer manjang..hahaha tu yang macam sayang la pulak kalau x tgk sampai last episode kan....aku pun xpham..novel dia aku x baca pun lagi orang kata best gak..orang kata la...
 
 
Aku tgk cite ni pun sebab perempuan yang heroin dia tu..apa erk nama dia susah nak menyebutnya..yang aku tahu El je la nama dia dalam cite tu..aku suka tgk muka dia..nak kata cantik biasa jer..tapi sedap mata memandang..suka jer tgk muka dak tu..huhu...
 
 
Jadi pada suatu petang yang x berapa nak damai la kan. agak panas terik..dalam kereta nga akak aku ondaway g shoping tudung..ngah syok-syok bergosip pasal cite ni la kan..member baik El tu rupanya sepupu yang betul-betul punya yang kat luar drama.. ala yang nama Zehra tu..lagi satu dia adik kepada pelakon ema maembong..orang kata la tapi aku terus google..*kepochi sgt* muahaha...ada la iras sikit-sikit kan..
 
 
Tiba-tiba akak aku ni masuk lak bab lisa surihani..apahal??hahaha...sebab nak cite artis yang cantik-cantik ni la kan..pastu akak aku terus bagi contoh lisa..da la cantik..kalau kita tgk dia macam baik jer ramah jer kan..yang jenis happy jer..tapi si El ni cantik tapi Nampak macam sombong sikitkan..aku pun backup la si El ni...mungkin sebab dia masih baru lagi kan dalam dunia tv ni...tapi suka tgk muka dia..pada mata aku la kan..engkorang aku x tau la pulak..heee..
 
Tiba-tiba, masing-masing senyap dalam beberapa minit...*bunyi econ kereta jer*
 
pastu akak aku terus bersuara........
 
akak : ek eleh cite pasal diorang ni macam la kenal sangat ngan lisa n El  ni..macam da kenal rapat jer..*jeling aku*
aku : a'ah kan...bantai gelak kaw-kaw punya..*terus tersedar dari mimpi yang ko tu bukan artis..bajet sgt* hahah
 
ye la kitaorng ni pung pang..pung pang bergosip macam mak jemah pun yer jugak. siap bertepuk tampar bagai...da diorang tu retisss..ko pun nak bajet retis jugek ker..???huhuhu...
 
oke..da abes da bergosip...
 
thanks for viewing my blog yang ntah pape ni.. ( ^ - ^ )v 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


TAK SIHAT ;(

Assalamualaikum..
 
 
Huk..uhuk..huk..*Batuk* uish blog sape ni??? bersawang..berhabuk...macam-macam serangga ada...huhuh..blog I letteww...giler ko da makan minggu blog aku ni haa..dulu kemain berjanji bagai ngan diri sendiri yang nak hupdate hari-hari kat blog nih..sekarang?hampeh jeer..huhu..maafkan diri ini..banyak jer kekangan yang ada..banyak sebenarnya yang aku nak ceritakan...tapi satu-satu ea..
 
 
Aku rasa starting tahun baru ni memang untuk aku sakit kot..oke xpew kita terima..Minggu lepas kena chekup nga doktor..pastu ada appoitmen sekali lagi ngan doktor pakar kat kota bharu..huhu...oke pegilah kita kan...rupanya x setel lagi..ada lagi appointment nga doktor bulan 3 ni kot..kita suka jumpa doktor..tiap-tiap hari pun xpew..*jeling sangat2* jumpa saje xpew jangan bagi aku ubat sudah..hahahah...
 
Lepas tu dapat lak deman..bangun pagi-pagi tu da perit tekak aku ni haa...ni kompen nak selsema + deman..aku da lama x deman ni..yang last masa aku praktikal dulu.. sampai 39 darjah selcius ..ho..ho..ho..masa tu g hospital nga uncle wan la kan..aku rasa nak jalan pun macam terawang-awangan jer..huhu..nasib x suruh uncle wan dokong jer..hikhik..oke kegatalan menjelma..abaikan..
 
Then, sekarang ni pun ngah tahan sakit kepala, mata berair..nak taip blog ni pun aku rasa huruf ni ada double perkataan..tapi still nak siap kan gak entry ni..cian yer da lama aku x bergurau senda ngan dia ni..heee...Ingat deman ni x yah makan ubat kan..tapi tgk-tgk kat rumah aku sekarang ada misi*akak aku yang kejew misi*dia cuti la....boleh dia pegi selongkar beg ubat dia..terus bagi aku suruh makan...huh! tapi oke gak xdew la kena gi hospital kan...tapi kena makan gak ubat..haih la...oke kita telan jew tapi air masak kena dua gelas ea..hahah..mak aku siap tggu aku kot-kot aku x makan ubat ni..hahah...
 
Tapi nak makan pun susah kan..macam xdew deria rasa pun ada..makan apa pun mesti macam tu gak rasa dia...pahit jer..lagi satu cirit birit pun ye gak..mungkin panas dalam kot..tu yang rasa macam tu...gi hospital xnak kan..biakan jew la..hahaha LOL...
 
Oke la aku rasa berpinar-pinar da ni..x larat dah..nak rehat jap..nanti kita story mory lagi..
 
~pssstt~...semalam tgk Istanbul Aku Datang punyalah da basi cerita tu..aku baru nak kecoh-kecoh apahal??hahah..tu yang bukak blog hari ni teruja ngan lisa yang publish blog yew....sempat lagi kan...muahaha...
 
Tata semua..thanks for viewing my blog..
 
 
 
 
 
 
 
  

Sunday, 20 January 2013

ANDAI ITU KEHENDAKNYA.....

Assalamualaikum..

Ya aku terima dengan redha...aku anggap itu ujian yang Allah berikan pada aku...perjalanan hidup aku pun banyak pancaroba n dugaan..sedih la plop kan..kata da tak nak cite sdih2 dalam blog ni...huhuhu..

bila aku renung-renung balik..seblom aku capai ke tahap ni punyalah susah aku nak harungi benda  ni semua....family aku pun xtau sgt..ye la kalau boleh kita xnak family kita risau2kan kita kan..ala selagi aku boleh tanggung tu semua xde hal la bagi aku...

Untuk mencapai apa yang aku hajati susah tau..kadang2 apa yang aku nak sgt2 mesti xboleh kan...contoh la kan..ermm aku nak sgt Ady Putra jadi boipren aku..xpun paling-paling komang pun eh eh..Aron Aziz masuk meminang aku la..da smpai depan pintu ponn.....hahahahha...gile ko da org tu ada anak bini da semua...hiii...*hanya otak aku yg berfungsi tentang itu.* tapi xsmestinya skop tu jer yang aku pikir..tapi x dapat..banyak lagi apa yang aku nak x dapat..
Kalau kita tgk kerjaya sesetengah org kan..contoh la...dari darjah 6 dapat 5A.. PMR 8A..SPM punnn 8A pastu dapat lak masuk Uni..xpun blaja yang cool kan...bila graduated terus dapat kerja...setel..kan.?aku banyak perati manusia-manusia yang macam ni..Yer aku akan perati sbb roda hidup aku bukan macam tu..aku kena usaha untuk itu..dia pun usaha gak tapi aku punya usaha lagi..lagi..lagii..banyak dari dia..sampai la tahap ni..tu pun banyak lagi yang aku x dapat..

Yer la..kalau kita asyik nak perfect setiap benda tu memang tak ar kan..! kita cuba buat yang terbaik dari yang terbaik..tiba-tiba ada jer yang menghalang...tapiiiiiii...lepass tuuu...eloookkk jer kan..apa yang kita nak tu dapat jer...tu la nama dia...ujian dari Allah untuk  kita lebih usaha...ada halangan tapi bila kita cuba n cuba untuk lebih baik..terus dapat..Allah x akan kejam dekat hamba-hamba dia kan..kita jer yang kena ada untuk Dia..selalu ingat Dia..*advice tuk diri aku gak*

Bila dah Allah kata "kun fayakun" kita da x boleh menidakkan benda tu semua...
Terima lah dengan hati yang ikhlas dan redha..sebab datangnya ujian itu adalah untuk kesenangan kita kelak...ada hikmah di sebalik semua tu.. :)

Friday, 11 January 2013

HARI JUMAAT :)

Assalamualaikum..

Heeeeee...sukeeeeeeeeeeeeeeeeeee sebabnya..hari ni hari jumaat yer para hadirin sekalian...yang laki tu boleh ke masjid yer..solat jumaat..yang perempuan kita solat zohor yer...heee...aku sonok hari ni bukan apa..ye la aku cuti *untuk pantai timur*..yuhuhu....*xcited boleh cuti macam ke ko cuti sepulu hari..satu hari je pun..*

So menu kita pada hari ini..adalah laksa lemak..ala yang kuah putih tu yang buat dengan santan pastu ada ulam2 sikit..macam taugeh, timun, kacang panjang n ulaman hijau sikit...sodapp......walah...

oke lah tu je pun nak hupdate..hahahhah.....

sorry gmbar xder..makanan kita x siap lagi...heee..

thanks for viewing my blog yang ntah pape ni.. (^ - ^)v

SEDIH JER..

Assalamualaikum..

Sebenarnya aku xnak la cite benda2 sedih dalam blog ni..tapi cuma nak bercerita..mungkin boleh hilangkan sikit rasa sedih tu..

Pada suatu petang yang mendamaikan kitaorg semua..sape jer masa tu aku, mak aku..then akak ipar aku..masa ni ngah minum petang..borak2 la kan..aku selalu la,bila balik kerja tu mesti cite kat mak aku *selain uncle Wan*..kejadian2 yang berlaku kat tempat kerja ni...

pastu terkeluar isu yang aku nak benti kerja n nak kerja kat tempat lain..aku pun x tau kenapa aku buat keputusan tu..ada la kot..biar ianya menjadi rahsia aku nga family aku jer eah..oke berbalik cite yang aku bagtahu mak aku pasal ni kan...teruss jer dia berpaling kat tempat lain..pastu mak aku cakap..
"kenapa nak benti?kerja la dulu kat situ..tgk macam mana...nanti2 nak kawin..da x duduk sekali da..kerja la dulu kat situ..tinggal kat rumah ni..boleh gaduh2 nga dia..nanti da xboleh da...tsskk..tsskk :' ( aku x tau apa perasaan aku masa tu macam2 perasaan ada...mak aku nak aku kerja lagi kat tempat tu..sekurang2nya aku boleh borak nga dia...ye la aku ni kerja 6 hari seminggu cuti hari Jumaat jer *waktu pantai timur eah*
so masa tu jer aku boleh keluar jalan2 nga mak aku..masa tu jugak la aku ronda2 nga mak ni..ekut jer dia nak pergi mana..aku bawakkan..sedeh oke..nanti x boleh da buat macam tu..mesti mak n ayah aku sunyi kan.. hukhuk..yela adik badik aku yang lain ada..tapi diorag da berumah tangga n jauh2 semua..mesti diorg pun ada komitmen lain kan ..suami..anak2 lagi...paham la kan..

Lepas tu aku masuk bilik..nangis puas2 ngadu kat uncle Wan. Pastu...Aku buat keputusan yang aku x benti kerja lagi..sekurang2nya aku boleh happykn mak n ayah aku dulu kan..masa ni la aku nak penuhkan masa aku nga fmily aku...ala berapa sgt kalau nak dbandingkan ngan apa yang diorg da bagi kat anak2 dia waktu dulu2 kan...lebih dari nyawa diorang sendiri kot...

aku pun kadang2 kalau balik kerja tgk mak n ayah aku xder kat rumah..mesti rasa sunyi sgt2..walaupun bukak tv  tgk cerita kelakar konon2 xnak rasa sunyi boleh gelak2 kan..xder derrrr nak gelak2.. yang ada mesti rasa semacam jer..kadang2 diorang ni suka g kebun tu yang xder kat rumah...
Jadi hargailah family korang2 semua eah..xder yang lebih berharga dari diorg..
aku sayaannnnggggg sgt kat keluarga aku ni..hingga mata aku tertutup pun..diorg tetap di hati aku...
:( 

Thursday, 10 January 2013

TAHUN MELAWAT TERENGGANU..

Assalamualaikum..olla..korang

banner untuk korang tgk2 jer..huhuh..



Lai..lai..lai..meh pakat ke teganu kite..promo habis...aku rasa x terlambat lagi aku menjemput korang2 semua dtg ke Terengganu...Semestinya aku adalah orang Terengganu kan..jadi nak promo la kan...
gittteww.....

Bila orang sebut jer Terengganu orang akan igt Zizan..eh? pastu Ustaz Azhar Idrus..eh?haaa..betol la kan..tapiii, sebut jer kepok lekorrrr lagiii la korang tau kan...? batik pun orang akan pot pet pot pet kan...kalau korang nak tau..aku ni nama jer tinggal kat Teganu ni tapi, xpenah pun jejak kat Tasik Kenyir ni...

Bagi lelaki yang kaki pancing boleh datang sini..lepak nga kawan2..bawak family pun boleh..berkehmah kat sana..ada la satu hari tu aku penah menyuarakan benda ni kat mak aku ni g berkhemah..hahah  aku rasa macam nak lakukan aktiviti tersebut jer..huhuh...then korang tau mak aku cakap apa????
' pasang jer khemah kat luar rumah tu, senang..nak makan masuk pintu dapur..'
erkk!!! heee...bole? bole la kan...lagi satu mesti orang akan ke Pulau Perhentian..aku da bape kali da pergi sana..tapi korang x boleh tanya aku harga  chalet kew snorkling ke scuba kew n so on la kan...sebab? ada member aku sorang orang sana..member kamceng oke..da 11 tahun kawan..haruslah tumpang rumah dia jew kan..kikiki...

x payah nak pikir2 nak tempah chalet kew apa..nak mengelilingi pulau pun ckp je kat abang or adek yew boleh naik bot freeeeeeee...huhuh..tgk penyu telor...best...kalau malam lagi cantik..aku suka tgk lampu..haruslah cerah jer seluruh pulau tu..lawa...

siyess..meh la ke Teganu ni..banyak tempat yang menarik boleh lawati..bawak anak2 kan..release tension bagai...aku nak cite banyak2 pun xbest kan..korang kena dtg sendiri baru boleh merasai mcm mana menarik Teganu ni...
so aku berbangga menjadi anak Teganu..nang..nang..nang..Teganu kiteeee ..la..la..
hahahaha...

pape pun..thanks for viewing my blog (^ - ^)v 

Wednesday, 9 January 2013

segmen : saya blogger negeri....

Assalamualaikum...hypee korang..

haaa..aku ni new bloggerr oke..yang freshi lagi..hee...aku sebenarnya xpenah nak join segmen mana2 blogger pun..tapi yang ni rasa nak jer join..cam best..best gak kan..sembang2 pasal negeri masing2... yans sama negeri lagi best..


So seperti sedia maklum kita ni orang Teganu..hee..apa yang aku nak bagitahu tentang keistimewaan Teganu ni ialah.....tahun ni tahun melawat Teganu..ngeh..ngeh..suka tau..banyak tempat2 menarik kat Teganu ni..Pulau Perhentian...Tasik Kenyir..boleh tgk real orang buat batik..buat kepok lekor..dan macam2 lagi oke..

Makanan kat sini tok sah cito la kan..memang superb..terutamanya budu..hiii..sedap oke..kat sini pun banyak sejarah dulu2..batu bersurat kan...memang xkan sama ngan negeri2 korang kan...

so apa lagi meh follow blog aku..then cito pasal negeri masing2..heee....

thanks viewing my blog..(^ -^ ) v

Saturday, 5 January 2013

JOM MEMBELI BELAH SECARA ONLINE

Assalamualaikum...hype korang

kita nak bagitahu ni..jom membeli belah secara online dari yunnyee sweet home ..bergaya hanya di hujung jari anda saja...haa.sekarang kan senang xyah jejak satu2 kedai..just click mana2 shop pastu tunggu jew pakcik posmen dtg membawa bungkusan...meh la korang jenguk2 blog puan Yun ni...memang berbaloiiiii....*amboii* :)

Korang cuci2 lah mata korang dulu eh...



















aku suka baju ni..merah lagi..*aww*

streeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttt...da habis???belom la..kalau korang nak tgk ngan lebih banyak berbaku-bakul sila layari ke blog  ini.  Puan Yun
ataupun menjejakn tgn2 korang ke page facebook beliau..
  

sila lah yer.. kedatangan saudara/saudari amat dialu-alukan...
heeeeee.... tahnks for viewing my blog..(^-^) v


SAMA KER? TAK KOT???

Assalamualaikum.. :)

Olla..misteri x aku punya entry??mesti xcited korang nak tahu kan?? betol x?..x eh..sampai hati tau..tanya la apa yang sama na oii...heee...main paksa2 kan...hahaha

Tak der lah nak cite la kan..ada orang cakap2 la kan..kalau sama bulan tarikh lahir tu..perangai akan sama..apa yang kita minat tu pun sama...iyee keeerrr????? oh aku rasa tidak sama sekali..kenapa?oke aku ada bukti tau..

Aku punya beday 11 Mac...saje je kan x nak letak tahun...hahah..*abaikan* pastu yang uncle wan punya 17 Mac..sama kan bulan kitaorg..elok lah nak buat majlis resepsi nanti*bajet artis ko* da buat rumah aku nanti sampai seminggu rumah uncle wan lak...hahahhah..*gile melalut, gatai kan?..

Nak tahu dulu uncle wan ni masa dia nak pikat aku pun dia terkejut..'eh..eh sama la bulan kita sayang..'tapi kira dia tgk muka i yang cun ini dulu la kan..*eh*

Tapiiii...kitaorg xsama citarasa oke....huh!! i dont loike it..yer ar korang bayangkn lah eh..apa yang aku suka dia xsuka...apa yang dia suka kadang2 aku pun xsuka...contoh aku kalau nak beli barang kan..apa2 je lah kan..pastu aku suka tgk yang cantik ofcos kat mata aku la kan..aku xkira la janji menepati citarasa aku..then tgk la bape harga dia...kalau main hambik jer...memang aku kene cari anak dato' la kan..

bila tanya dia, ada la yang bagi komen tah pape...geramsss....aku? buat x tahu.. then pergi bayar jer..terus dia lak buat muka...hahahahah....fadan muka...*comei la buat muka macam tu..rasa nak terajang jer..hamboii.tapi dalam hati jer*gap gap..yer ar uncle wan ni kan dia teliti tau orgnya..mesti nak kena tilik dulu barang tu macam mana..hoih x larat oke nak kena belek satu2...banyak lagi kedai yang kena jejak ni...

ermm...gitu lah dia...aku pun xnak da cite..korang bayangkan lah kalau barang dia punya macam mana..huh..memang x terlayan oke..pastu dia ni kan suka nooo masuk kedai gajet ni..pergilah timesqure ke..mid ker..mines ker..apatah lagi loyat...*masa aku kat kl dolu2 yer...*kompen dia masuk nonong jer kedai tu..aku ni yang terpinga2 kena tinggal...tapi kalau dia masok memang aku duk kat luar pun..xkuasa nak layan..just bagi sokongan moral kat luar je aku mampu..hahahah...

Banyak oke yang kitaorang ni xsama...kadang2 buat muka sampai balik..memang mood down la satu hari tu...tapi ada la gak yang sama..hati kitaorg...tetap sama..STREEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTT...
hoi nina apa ni??geli la weh..hahahah...

Thanks for viewing my blog..nanti jenguk2 lah lagi.. (^ -^ ) v


Tuesday, 1 January 2013

TAHUN BARU..ENTRY PERTAMA...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah..da habis tahun lama da masuk da tahun baru kan..1 Jan 2013.. InsyaAllah dengan tahun yang baru ni lebih mematangkan kita semua....simpan kenangn dulu..perbaiki apa yang patut and kurang...ubah pada masa sekarang dan seterusnya...wahh..gituuu...... (._.")

Aku x konkong diri aku tuk ada azam yang tetap..sebab aku jenis time masa nak buat tu bukan kemain berkobar2 tapi last2 ada yang menjadi ada yang x..huahuahua..tu la aku...azam tetap ada..tapi aku just buat apa yang aku rasa betul..google dulu betul2..tanya sapa yang patut..then buat la kan...aku harap dgn tahun baru ni InsyaAllah akan ada perubahan..terutama dalam segi kehidupan aku la kan...

Aku rasa semua org nak yg terbaik dalam hidup korang kan..?sama la kita yer..mungkin cara tu berbeza...xpew asalkan ada perubahan tuk diri kita...tahun ni pun usia da makin meningkat da 24 tahun tapi bagi aku muda lagi hahahah *oke x klakar*.... InsyaAllah dapat kumpul dwit lagi banyak dari tahun lepas kan..

Hopely apa yang diharapkn menjadi.. InsyaAllah berkat doa..usaha..tawakal .. boleh...
Amin... ( ^ - ^ ) v