Tuesday, 17 October 2017

Rahsia kejelitaan dengan Dianz Vitamin

Assalamualaikum 🌹

kemain tajuk rahsia kejelitaan yer hee. Eh betul tau bukan propa je lebih, cuba dulu lah baru tahu kn?

KELEBIHAN PRODUK
* Lima kali ganda lebih cepat penyerapan dengan EXTRA glutathoine dan Ascorbic asid.
* Baik juga untuk tumit kaki, rambut dan kuku.
* Berperisa berry ( masam-masam manis).
* Tiada gelatin dan 100% halal.
* Produk muslim dan kilang bertaraf GMP.
* Diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di bawah akta farmasi : MAL 16095012NC.
* Sebotol 30 biji / 1 biji sehari (selepas makan).


PANTANG LARANG
* Sesuai untuk lelaki dan perempuan 16 tahun ke atas.
* Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu bayi.
* Sesuai untuk mereka berkulit sensitif
• Elakkan makanan dan minuman berkafein & bergas untuk kesan yang berganda.

Jangan lupa korang yang mana nak order whatsapp je laju-laju yer.

~ 010 4322 931~ Nina 😊




Monday, 16 October 2017

Sedap ke Dianz Vitamin ni???

Assalamualaikum korang 😊

Yang dah cuba mesti tahu kesedapan DV nih. Yang belom cuba haaa apa kata korang tekan-tekan 

nombor ni   0 1 0 4 3 2 2 9 3 1 - N I N A .😊

Pada yang nk cuba tu jangan risau sebab ??

• DV ni rasa berry, masam-masam manis gitu. 
• Mudah diambil, takyah nk bancuh-bancuh bagai buka botol ambik sebiji hisap-hisap terus cantik heee.
• Mudah dibawa, letak dekat rumah pn boleh nak bawa masuk beg pn boleh takde hal. 

Oke? Korang berminat whatsapp je ✌🏻.


Sunday, 15 October 2017

Fungsi Dianz Vitamin

Assalamualaikum...

Hari minggu korang g mana? Sebenarnya tak kisah kat mana-mana pun janji dengan family kn. Gembira dia lain macam hee. 

Sambil-sambil korang layan cuti tu meh ler singgah blog ni. Aku ada nk share pasal Dian vitamin ni, iaitu fungsi Dv ni. Ramai yang tanya apa sebenarnya fungsi DV? 

Antara fungsi-fungsi DV

• Jeragat
• Kulit berminyak
• Ekzema
• Parut
• Resdung
• Kulit kusam
• Jerawat
• Sunburn

InsyaAllah konsisten, result memang mantop 💕

Yang nak tanya-tanya dulu boleh je. Whatsapp aku terus. Senang.

0 1 0 4 3 2 2 9 3 1 - N I N A 😊

Saturday, 14 October 2017

Kelebihan Dianz Vitamin

Assalamualaikum..

Hai korang, hari ni kita up pasal kelebihan dianz vitamin ni. Yang mana tak tahu lagi kelebihan-kelebihan DV ni boleh la baca dulu lepas tu kalau rasa berminat terus whatsapp saya ea. 😊.

• Mencerahkan kulit muka dan seluruh badan
• Mencantikn kulit
• Kulit lebih glowing dan berseri
• Melembapkan kulit
• Merawat jerawat, jeragat, Dan menghilangkan minyak pada kulit muka
• Menghilangkan parut pada muka / badan
• Mengurangkan minyak pada kulit muka
• Mengurangkan ekzema
• Mengurangkan resdung
• Membantu menegangkan kulit
• Merawat kulit kusam
• Merawat tona kulit tidak sekata
• Mempercepatkan pertumbuhan sel kulit

 Whatsapp : 010 4322 931 - N i n a

✌🏻

Friday, 13 October 2017

Dianz vitamin

Assalamualaikum.. 

Akhirnya, boleh jugak aku buka blog nih, apa yang tak kena pn aku tak tahu lah. Tak boleh nak sign in 😅 jenuh duk tunggu tak timbul-timbul last sekali biar macam tu jer. Hari ni tergerak hati nak buka ehhhh boleh pulak. Oke la happy me hahahaha. 😂 

So, meh la nak cerita tajuk yang kat atas tu. Aku ada jual produk dianz vitamin ni ye kawan-kawan semua. Walaupun tak berapa nak ada kawan sangat dlm blog nih. Tapi korang jangan risau, aku trusted seller. Gituuu. ✌🏻

Korang kalau nk cuba boleh whatsapp aku dekat no ni 010 4322 931 - Nina 🌹

Nak tanya2 dulu pn takde hal boleh jer. Nak beli terus pn lagi la takde hal hee. 
Tata 😊

Saturday, 3 December 2016

Sembang kosong

Assalamualaikum..

Lamanya tak update blog nih. Last hari tu pasal Ramadhan al mubarak. Kihkih
Nak masuk tahun baru dah kita ni kn. Muhammad Syauqi Najwan pn dah 1 tahun 5 bulan. Rasa baru je beranak kan dia biasa la mak-mak punya perangai kn memang macam ni. Rasa kejap lah, rasa anak dah remaja sangat lah, macam-macam lah. Alhamdulillah sihat je anakanda sorang ni. Lasak dia makin menjadi-jadi. Apa yang kita makan itulah yang dia nak jugak. Perangai kn sebijik papa haha papa jugak yang disebijikan. 

Takde apa nak diceritakan pun. Kehidupan surirumah yang berjaya kan kisah dia biasa-biasa jelah. Hahaha. Anak dulu yang dikisahkan suami jatuh no 2. Boleh? Tapiiii syurga isteri tetap di bawah kaki suami. Gituuu. 

Rindunyaa kat kampung. Musim tengkujuh macam ni lagi rindu. Tengok air banjir . Kita tengok je ok  dah remaja senja dan anak sorang ni haruslah tengok je. Dolu- dolu boleh la kau nak berenag kuak lentang ke kupu-kupu ke silakan lah. Haahhah. Tapi time banjir ni jgak lah yang aku akan skip kerja satu atau dua hari. Kata banjir kannnn.. muahahaha. 

Besar harapan aku minggu depan nak balik kampung ni, tak de lah jalan ditutup ke air banjir da naik paras-paras hidung ke. Uish pikir-pikir kan seram pulak. Harap oke lah. 

Update satu entry ni pn da tertangguh- tangguh. Haha sibok bebenor bunyinya. Anak sorang je ni, macam mana lah yang dua tiga orang kecik-kecik tuh kan. Salute springgg lah kat mommy-mommy tuh. Kental. 

Selalu update dekat instagram je  lebih. Hee situ senang mudah dan tangkas. Kahkah. 
Oke gerak dulu lah. Tata

Monday, 6 June 2016

Selamat datang ramadhan 2016

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menyambut ramadhan tahun ni, bertiga. Kalau dulu masa kerja design, sibuk masing-masing nak design pasal ramadhan. Tengok sapa punya yang paling cun tapi simple. Huhuhu. Pastu sibuk upload kat fb, ig dan ofkos blog. 

Sebenarnya blog aku nih tak ada gambar sebab aku menaip pakai phone je. Lappy aku tak boleh nak on hukhuk. Dah suruh Uncle Wan baiki, paham-paham aje lah kena suruh pat belas juta kali baru siap aku punya laptop tu. Jadi, kita menaip ikut suka yang nak diceritakan jelah ea. heeee.

Sekarang baru nak feel puasa sebenar sebagai seorang isteri. Maksud aku kat sini adalah, yang kena kunci jam 2 3 kali bunyi baru nak bangun tu, panaskan lauk, kejut suami bangun dan aku rasa mungkin si kecik tu pun turut serta nanti. 😏 Puasa tahun lepas, aku mengandungkan Syauqi. Lepastu Uncle Wan pulak keja di luar kawasan masa tu hahaha jadi aku kena puasa dekat kampung la. Uncle Wan nun di sana ketja, balik pn 2 minggu sekali macam tu. Tak berapa nak feel sangat la puasa walaupun dah kahwin. Gituuu hehe. Puasa tu puasa la tapi konon-konon nak bangun panaskan lauk semua tu la. Cehhh. 

Aku dari dulu memang tak suka kunci jam. Tapi sebelum tidur tu dh kata nanti kan nak bangun pukul berapa. Kadang tepat pada waktunya kadang terlajak pn ada. Tidur tu macam jaga-jaga jugak la. aku dah suruh Uncle Wan yang kunci jam, kan nanti bunyi dia kejut je aku. Hahahha boleh macam tu? Janji aku tak dengar bunyi alarm yang super dasyat tu, kang set alarm tu bunyi perlahan tak bangun sahur pulak. Jadi yang tu kita serahkan pada Uncle Wan. Kahkahkah.

Entah macam mana puasa tahun ni dengan Si kecik ni lagi. Yang pasti mesti meriah meja makan aku walaupun bertiga je. Huhuhu. Syauqi sekarang dah nak makan sendiri. Apa yang kitaorang makan mesti dia pun nak jugak. 😩 
Tapi kadang aku denga Uncle Wan gelak je 🙄 Dah tak tahu nak buat apa. Hahahha. Sabooor ajelah nak oiii. 

Harap tahun ni ramadhan kita semua dalam rahmat Allah. InsyaAllah. 😊
Sape-sape yang order untyk susu khalish sila whatsapp ye. 010 432 2931.
 Puasa ni elok lah minum boleh dijadikan makanan tambahan. InsyaAllah tak rasa lapar sepanjang hari walaupun puasa. So jangan malu jangan segan, whatsapp kita yer. 

Selamat berpuasa semua. ☺️ 
Tata.