Saturday, 4 January 2014

First time illustrator carton ^_^

Assalamualaikum..


Sebenarnya malu+takut nak publishkan entry ni tapiiiiii. Kalau tak cuba tak tahu kan? ayat sedapkan hati sendiri itu perlu. Bahaha.

Dah lama aku buat benda ni, tapi takut dan malu nk publishkan yew la kita baru-baru je. Ni pun aku buat guna illustrator je. Untuk software lain. Paint tool sai tu pun try-try n still lagi tengah belajor.
Banyak jugak la aku belajar dari blogger-blogger yang dah tip top pasal doodle ni semua. Salah satunya  blog dani. Alahai dia nye doodle tu meletopss sangat. Dengan line art dia tu semua. Nak-nak part yang ikut muka tu. Cantik sangat. :)

Aku bila ntah dapat jadi meletops macam dani ni. heee. Tapi thankss sesangat kat Dani. Banyak la jugak aku tengok cara lukisan dia tu untuk dijadikan inspirasi untuk aku lukis. Bukan copy paste ea, Tapi, tengok cara dia buat art line, mata, shading bagai tu. 

Tapi yang aku nya lukisan tang mata tu aku tak reti. Serius la. Huh! Payah wooo.
Nak-nak aku lukis ikut muka kan. Untuk doodle sendiri aku tak de idea lagi ke arah itu. hahah.

Semua lukisan aku kebanyakanya tak de mata. Hahaha. Kalau ada kompen jadi benda lain. Choiiii sunggoh. Oke, aku akan belajar dan belajar sampai aku dapat buat. Fightingg!!
 Gila semangat. ;)

InsyaAllah. Dan inilah lukisan tu. Tapi satu je sulu aku bagi tengok. Mihihi.. Malu adoi nya pun.

Nah...



#Lee Min Ho

Aku pun tak tahu kenapa aku boleh lukis gambar min ho ni. Oke admit la minat kat dia. Kah kah.
Yang ni aku beranii letak sebab min ho ni pakai spek mata. huhuh.
Boleh la ea. Heee.

Oke itu je. Dah la malu sangat nih.
#larisambiltutupmuka.

tata semua. 

Notakeciksangat : SAYABUDAKBARUBELAJAR.