Friday, 10 May 2013

Salam Jumaat :: Kucing ::

Assalamualaikum...

No more to talk much lah pada hari ini...just wanna to tell ol of u..about..*eh aku taip mat salleh pnya bahasa  kew?..* sory over...mihihi....

Ini dia..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.


ini adalah rutin harian kitaorng selepas makan..da kenyang menyang terus..krohhhhh...zzzZZZ...




Diorang pun makhluk Allah jugak... Ada sorang hamba Allah ni bagitahu kat aku..
" Kalau jumpa mana-mana kucing yang memang tengah kelaparan, pastu kebetulan kat tangan kita ada sedikit makanan...bagi jer jangan berkira..kerana makanan yang sedikit tu lah kita akan dapat ganjaran yang lagi banyak.."

:: Renung-renungkan selamat beramal ::

Till then..

assalamualaikum.



Wednesday, 8 May 2013

Design Sendiri..

Assalamualaikum..


Bercerita pasal design aku masih suam-suam kuku kaki erk..Tapi aku cuba buat yang terbaik untuk customer..iyelah kena jaga diorang.. kan lari pegi kedai sebelah siapa yang salah???huhu..

Bagi aku pngalaman belajar dengan bekerja tu lain..lain bebeno..masa belajar dulu kita dalam lingkungan kita-kita jer..iyelah kalau tak siap assigment pun masih boleh di maafkan lagi...paling-paling komang pun result down terus tak pun kena repeat paper sem depan..hahahah...yang ni memang tahap tak boleh blah...tapi dikira oke lagi sebab akan cover balik pada sem akan datang..dan seterusnya..pastu bodek lec. dan macam-macam stail lagi masa belajar dulu...

Tapi bila dah kerja, kena punhcurd mengikut masa..kena bangun awal pagi..balik petang hari.. amat memenatkan badan lorh...kena layan customer yang pelbagai ragam..ada yang oke..ada yang tak berapa oke..yang kena perah otak agar keluar idea-idea yang bernas lagi berguna...time mata kabur-kabur.. kena tahan diri  dari terus tenyeh mata kang tak pasal-pasal terkeluar biji mata....huhuhu...

Tapi aku buat design sebab aku suka dengan benda alah ni..kikiki...bila da suka kompen akan buat...dan ianya mengikut mata memasing..yang ni kata lawa..yang ni pulak ish hodoh bebeno la..haaaa...tak ke rasa nak pegi terjun perigi kan...hilangkan sikit panas yang melanda tu...hikhik...tak per seni itu subjektif  #sedapkanhatisendiri.. (- . -)'

Aku tak mo citer panjang lebar....ini adalah salah satu dua tiga keping contoh artwork yang aku telah siap..

Yang ni bunting/banner..tak kiralah untuk majlis apa-apa pun..aku buat yang termampu aku..


bunting 1

bunting 2

Yang ni banner

banner 1
banner 2 *paling simple*
Ini pulak Flyers/Templete
flyers 1

flyers 2 

Ini Businesskad
Businesskad 1



Ini lah antara artwork-artwork yang telah aku siapkan..untuk sapa-sapa yang berminat/pertanyaan tentang design kew..saiz kew..harga kew.. boleh contact aku kat
 email ni ea : wanina03@yahoo.com

p/s: aku just design sahaja dan aku tidak print out kan benda ni..aku buat sedaya termampu aku tau..sangat-sangat appreciate kalau seseorang tu suka design yang aku buat...

Thanks.. sokongan dari semua amatlah dihargai..

(^ - ^)v


Nota.kecik.sgt : artwork seterusnya akan aku updatekan dari semasa ke semasa....




Monday, 6 May 2013

contest saya comel..

Assalamualaikum..

Diri ini terpanggil untuk menjoin contest ini..heee...hai cik Dyba kita dtg nak join nih..huhuhu...

ni banner yang disediakan..ada yang nak join sila klik..klik..klik!! banner ini yer...


Pastu kan Syarat cik dyba yang seterusnya ialah letak gambar yang homei-homei..hooo maa god!!
kerna? diri ini tidaklah secomel mna pun...kita nak kenal-kenal biar ramai kawan sebenarnya..tapi kalau dah menang nak buat macam mana..thanks to cik dyba laaa..heeee...



Diri ini bersama anak saudara yang homei lagi cutest..Farisha Mardhiyah..weee......


p/s: selamat menjoin contest semua...

tata..  (^ - ^)v
























Sunday, 5 May 2013

Novel vs Drama

Assalamualaikum..

Drama skang ni memang berkisarkan novel kan...kenapa erk???huhuu idea kurang or skang ni ranting novel lagi best daripada drama ataupun ramai sangat yang teruja dengan novel tersebut lantas permintaan untuk dijadikan cerita tv terus melonkjak naik..nak-nak hero adalah hero malaya...vas..vas sangat kan... i pun terpengaruh sama...huhuhu...

Sekarang ni memang banyak kan cerita novel dijadikan dalam bentuk visual@drama...tapi oke gak sebab asyik layan dalam hati jer imaginasi yang terlampau sangat..sekurangnya bila da start buat drama boleh la nak imagine dengan lebih tepat dan detail lagi kan..huhu...

Antara novel yang dijadikan cerita adalah: *apa yg aku taulah kn*

::Cinta Kau dan Aku :: Drama : FizzFairuz & Sara Ali
::Ombak Rindu:: Drama : Aaron Aziz & Maya Karin
::Cinta Pertama:: Drama : Lydiawati & Muaz
::Adam & Hawa:: Drama : Aaron Aziz & Nadia Lysa
:Sehangat Asmara:: Drama : Adi Putra & Rita Rudaini
::Bicara Hati:: Drama : Sharnaz & Cristina Suzanne
::Sebenarnya Saya Isteri Dia:: Drama : Izue Islam & Tiz Zakiah
::Duri:: Drama : Afiq Muiz & Shera Ayob
::Nora Elena:: Drama : Aaron Aziz & Siti Saleha
::Lagenda Budak Setan:: Drama : Farid Kamil & Lisa Surihani
::Setia Hujung Nyawa:: Drama : Amar Ashraf & Nelydia Senrose
::Gemersik Kalbu:: Drama : Akasyah & Ayu Raudhah

Itu pun aku rasa ada lagi kot yang akan datang..huhu...
Tak pe lah kalau ada bnyak lagi kita sambung lagi novel vs drama yer..hahahah..


*OrangsibukdenganPRU13kitasibukdengannovel*
huhuhuhu....diri ini hanya insan biasa...macam lah kita ni calon lak kan..*lempang laju-laju*
(@ - @)





Tata..












Wednesday, 1 May 2013

SELAMAT HARI PEKERJA..

Assalamualaikum...

Selamat Hari Pekerja semua yang mana bekerja tu, tidak kiralah kerja apa sekalipun, pangkatnya bos kew bawah bos kew bawah lagi kew..kat mana..jauh kew dekat kew...janji halal tau..itu penting...hewhew..mencari berkat Allah itu perlu.

Bagi aku baguslah ada hari pekerja ni sekurang-kurangnya ada gak masa nak rehat kat rumah..betul ada cuti selain hari pekerja ni..tapi ni orang nak bagi kot...dah rezeki hambek jerrr...kiki..terima kasih sangat2 kan...

Hargailah pekerjaan korang semua yer..janganlah merungut dengan pekerjaan itu tetapi lakukanlah dengan hati yang pnuh ikhlas dan kerana Allah pasti ganjarannya lagi banyak dengan apa yang kita dapat...

'sesungguhnya rezeki Allah itu luas'...

haveanicedayuoll's........ :)