Tuesday, 3 September 2013

Perancangan..

Assalamualaikum...

Memang memerlukan perancangan yang rapi lagi kemas..kalau tak, memang haru la jawabnya..ingat dulu biasa-biasa jer sebab tak laluinya lagikan..tengok orang punya oke jer..
ermm..yew la mungkin kita tak berada kat tempat orang tu kan?lain orang lain ujian Dia..Tapi, bila dah kena kat lobang hidung sendiri..haaa..jawab la ko sorang-sorang..huhu..

Memang kita perlu merancang, tetapi Allah yang tentukan..tapi sekurang-kurangnya kita da berusaha kan.? tak pe kita ambil semua ni sebagai ujian yang Allah bagi kat kita walau susah and peritt nak laluinya..memang kena telan jua..ayat novel sangat.. :)

Bila semua da setel ada je benda lain yang menghalang..aku, biasalah dengan perasaan yang emo terlebih and perangai yang ntah pape kan lagi la rasa kestreesaan tu kat diri sendiri..terlalu cepat mengalah..level confident aku down gila ah..tapi bila ada sokongan yang kuat dari family dan uncle wan terus semangat tu dari zero terus up 80 % yer...mana balance 20 % lagi??itu kita simpan dulu..hahah..

kan aku dah kata memang level confident yang down tadi tu memang tetap ada..kang bila plan tak menjadi lagi..dan lagi..dan lagii....kompen aku jadi haru biru..merah...semua kaler keluar..jadi kia slow-slow.just usahakan mana yang patut dan jangan berhenti usaha,,Allah suka pada hamba dia yang berusaha lebih...InsyaAllah...boleh..barulah boleh dapatkan balik lagi 20 % tu tadi..hahha..dah macam main kira-kira lak padahal tak suka math....hap.hap..

Tengoklah macam mana nanti..  harap tidak ada yang berubah lak nanti..sabor je lah kan..semoga Allah permudahkan segala urusan dan tabahkan hati aku ni nak lalui hari-hari yang seterusnya...Amin..


 
(^ _ ^) v





















 

Sunday, 1 September 2013

Baby punya cerita..

Assalamualaikum...

Olla peepss...Lama tak cite pasal dak sekor nih..hee...hari ni nak cite pasal baby dulu nanti kita cite pasal puteh lak eh..aku pernah up entry pasal dak dua ekor ni kat entry ni >> baby puteh @oren
okey cite baby balik...


Apa yang aku tahu pasal baby ..dari pengamatan aku la kan..dia ni badan jew besar gedabak tapi penakuit...haha..pernah la sekali tu eh tapii aku rasa banyak kali kot...ada sekor kucing jantan ni yang ganas lagi gagah kucing umah jiran ai lee..ala kucing jantan kan kalau jumpa diorang akan gaduh sampai mencacak naik bebulu diorang tuh..tapi nak cite sal baby ni..kalau kucing jantan tu datang kompen dia akan menyorok belakang puteh punya...muahaha punyalah penakut..huh! tapi aku tak sempat nak ambil gambar kang ngan aku sekali sorok belakang puteh..huhuu..dia nih kalau gaduh ngan puteh pun dia yang akan rebah kat bumi dulu..puteh ilex jer...dia jer yang lebih-lebih..hahahah

Dan juga dialah manjerssss shangat..bukan ngan aku jew..semua dalam family aku kot...dan dia tidak suka diganggu apabila tidur..aku pun sama hoihh!pantang oke...kalau nak kejut just cuit kaki jew oke. and kalau nak panggil pun just nice..na..na..bangun dah pagi nada haruslah selembut yang mungkin..muahahah....kalau main bergegar ko kejut memang cari nahas la namanya...amboih! ganas la tu konon..huhuh..


Yang si baby nih, kang tengah syok dia tidow nyenyak, kalau tersalah sentuh dia ke kan..mesti menggiauuuww sampai singapura dengar...bekeng ngat tuh...macam la ku takut kan..lagi aku kacau adalah..pastu bila anak saudara aku angkat dia kan.. takpun main tarik ekor dia kew..punya lah membebel tak pandang kiri kanan..dah letak kat bawah still lagi meow..meow..ntah apa yang dibebel kan pun aku tak tau...mungkin nak gitau sakit la kot eh...hahahah...


Yang ni boleh pulak dia tidow dalam rak buku akak aku tuh..pastu marah-marah kalau orang kejut suruh bangun..hoii!! tempat letak buku la baby...stresss mak incik...ni memang gaya dak baby tidow..mungkin nak bagi regangkan urat-urat kot...huhuh...

Pastu dia punya pelapar tu tahap memang tak boleh blahh!!hoih..
biasa pagi-pagi memang aku akan bagi makan nasi..tengah hari pun mkan nasi..petang tu jew makan makanan dia..whiskas...tapi selagi tak bagi makan dia dulu memang ko tak boleh nak jalan la jawabnya...huhu..dan dia ni jarang no sakit....gagah ko nazmidah..hahahah...

Kadang-kadang bila ku tak masukkan dalam 'rumah' dia mesti bilik aku jdi mangsa..memang da tersedia tggu depan bilik nak masuk..da bukak baru tergedek-gedek masuk..sama la ngan si pteh tuuuu...pastu concerr aku punya katil..da aku punya perasaan siapa nak jaga..nak tidow kat lantai kew???gggrrrrrr...

marah ar tu kena duduk dalam 'rumah' dia..muahaha...

last, memang kongsi arrr....korang sipi-sipi jew boleh..hahah gila ko gaduh ngan kucing-kucing yang tidak bersalah ini..hee..tapi selimut tetap ada...kadang-kadang kaki kat muka ai..amboih tidow...dah badan gedabak  dua ekor lak tu...tapi diorang ni suka tidow kat hujung kaki..tak tau kenapa..biasa lah kalau malam-malam buta bunyi dia mengiauwww..aku tersepak la tuuuu..huhuhuh...

Mau aku tak kecik hati..hukhuk..

kalau sape-sape datang umah aku mesti akan cakap.. besarnya kucing...aku menjawab..emm..mak and bapak dia baka besau..tapi diorang nih tak ekut mak dia...mak diorang nih besar n bulu lebat...tapi apaknya badan besar jer bulu biasa-biasa jerr...gitewww...kira mix gak la ni..hahahahahah..aku punya mix..

seronok ada kucing ni..heee...korang yang ada kucing jew paham camana aku punya perasaann..kikiki...jom bela kucing ramai-ramai...itu jewww pasal baby..nanti ada lagi, kita up lagi...tapi di entry akan datang cite sal puteh dulu...

oke..tata..