Sunday, 30 December 2012

INFO BANJIR..

Assalamualaikum...

Dah kata duk pantai timur kan...mesti aku updatekan benda alah ni..heee..tapi sorry lah yer sbb da kering kontang da pun...bru nak hupdate..kwang2...tapi ni baru peringkat 1.. InsyaAllah da xder untuk ke 2....

Tapi kat kawasan kampung aku ni teruk gak..tapi rumah aku still x naik airnya..takat belakang rumah jer..sebab ayah aku ada buat kolam...bela ikan talapia, ikan keli n patin..tapi sekarang da stop dah...sebab ayah aku kejewnye bnyak..so xsempat nak ambil tahu pasal kolam tu lagi..sob..sob..tu yang airnya kat belakang boleh naik... takat buku lali aku...da kira banyak tuuuu...

Aku bangun pagi2 tu tgk air da penuh melimpah ruah dalam sawah tepi rumah aku..rumah aku kan kat tgh2 so tinggi la..kira hujung kampung sana nga sinun je yang air naik sampai takat pinggang oke u olss...aku apa lagi sonok sampai beronok-ronok la kan...katew banjir ofcos aku ni cutiiiiiiiii.....tapi esokan tu terus boleh p kejew...oke fineeeee........ ) :

hahahha..punyalah syok...tang tu jugak aku ajak mak aku g nengok air...boleh mak aku bgtau " jap ag la..nak makan dulu..." hok alohhh...aku ngah xcited kan..keciwa kojap...hahah punyalah jakun nak tgk air...aku terus bawak lari anak sedara aku yang ngah syok tdow...hahah...


layannnnn jommmm......

Adeeb Rifqi..masih berbaju tidow..

kan da kata masih tdow lagi... atas jalan pun jadii...kikiki...dia x siap sedia lagi aku da snap...huhu...nun d hujung sana lagi banyak air.. takat paha..so aku kat sini jer..takut oke...kan hanyut x pasal2...sebab air laju gak...


air ni mengalir ke seberang sana........



ke sawah padi...bukan laut oke...aku tgk pun da x de rupa sawah padi pun..huhu....


yang ni je sempat aku snap..sebab takut air makin naik..so belum apa2 terjadi kita blah dulu yer semua.......huhu..sebelum tu..


fmily's holiday at Ladang Anggur....

Thanks for viewing my bloggggg...... (^ - ^) v



Saturday, 29 December 2012

CERITA DALAM HELAIAN.....

Assalamualaikum....

wahhhh...entry kemain...maksud yang tersirat gituu...maklumlah dulu masa STPM aku amek sastera..huahuahua...*motip*

sebenarnya nak cite pasal novel je pun..korang2 semua baca x novel?eh mesti baca kan...tapi mungkin ada la sesetengah yang x baca kan...aku start baca novel dari form two la x silap aku..punyalah cintan cintun masa tu..2 yang exam fail takat2 lulus jer..tapi baca je pun.. nak memahami ngan lebih dalam lg memang x r kn..hukhuk...i kan gegel lagi...

aku giler baca novel ni pun akak aku punya kerja dia la yang rajin beli ni...kalau aku, nak cekau dwit kat mana kan lagipun masa tu tgh blaja*dasar kedekuit* hahaha....sampai la sekarang aku suka baca novel ni...dan sampai sekarang la jugak akak aku ni beli novel then aku borrow..hahahah.... syok woo baca bila org lain yang beli....hahah *adik apa la ni..Ja syg kamu ketat2*hehe

aku xnk cite banyak la kan..meh aku share sedikit sebanyak novel yang aku baca....sila gunakn tahap kesabaran yang tinggi bila menskroll ke bwah..heeee...jom layan......



haa ni kesemua novel yang ada.....boleh jadi sebegini rupa ni..aku nak kemas balik kalau x..xder makna aku nak sepahkan semua ni....da tersusun dalam rak tapi dia punya terbitan  bercampur baur kan..nak cari dah satu hal kan...so aku nak susun biar terbitan n penulis yang sama gituuu...



yang ni terbitan dari alaf 21...dari penulis Aisya Sofea...1st novel yang aku baca..karya kak Aisya ni la...yang tajuk yew ' kau untukku ' ..dari situlah aku suka baca novel ni..lagipun karya kak Aisya ni jer aku keluarkan dwit aku sendiri....semua novel dia aku beli..yang lain harraaaaaaaaaammm...hahahahha...jgn plik kalau tgk ada dua novelnya..yang tu akak ipar aku punya..dia pun gilerr novel gak..huhuhu...yang lain pun best...sgt2..ada lagi satu yang citew kembar tu pun best gak..apa tah tajuk dia...lupa...bnyak sgt baca..


yang ni terbitan alaf 21 gak..karya Damya Hanna punya...yang top ofcos la bicara hati kan...baca novel ni aku emosi gak..tapi aku rasa semua novel aku emosi..hahahah...ada part yang nangis..nangis.. yang lain pun best gak..xberat sgt...sungguh aku punyai jiwa yang halus...*motip*.huhu...


ni karya Aleya Aneesa...terbitan alaf21..yang ni best gak novel dia....tapi novel dia aku baca yang janjiku bersamamu jer...heee....hero dia aku rasa yang penulis gmbarkan sama macam farid kamil x silap aku..huhuhu....*ker cite lain eh* huhuhu aku pun da lupa..sebab cite ni da lama kan....yang lagi dua x sempat sbb akak aku bwk pi rumah dia...so..x baca teruss..hahaha


haa...yang ni dari karya BikashNur Idris..terbitan alaf21.. syok woo cite akak ni...with da floor jer..x berat sgt...ada satu karya dia ni tajuk : sambutlah cintaku*xde dalam gambar akak aku bawak pi pat dia kerja*....punyalah aku khatam dua tiga kali...suka kedua2 watak hero nga heroin tu...yang 'kau sayangku' pun best...jugek..yang tu pun aku pinjam nga sepupu aku..


yang ni sape x tau kan...?karya Fauziah Ashari terbitan alaf 21 gak....yang ombak rindu punya cite x beli..just baca yang membe aku punya jer..jadi..beli yang sambungan dia jerr...sebenarnya x suka baca novel yang ada part by part ni..tapi karya akak ni aku sukaaaa.....semua best..


ni punya terbitan kaki novel....syookkk sgt baca karya2 dari kaki novel ni...cite dia oke..aku nak xplain pun xreti sgt sebenarnya..bagi aku oke la jalan cite dia....1st yang aku baca 'bukan cinta biasa' tu..bila da best..teruss baca lagi yang terbitan dari kaki novel ni...semua best2.....


lepas aku baca terbitan dari alaf 21 dan kaki novel ni...ada lagi terbitan lain iaitu karya seni...nampak x apa yang aku nak fokus sebenarnay...heee...'awak suka saya tak'?? suka sgt2....huhuhu...yang lain pun syoookkk...tapi yang pemes cite tu la kan...suka bila dia sebut "Hilmanku"....macam nak sebut jerr.. " Safwanku" erkk??....geliii rongga hidung aku..hahahaha...*abaikan*



ho..ho..karya Siti Rosmizah terr.. terbitan ada yang prima ada yang Srpublication..yang ni pun sgtttt la best jalan citew dia..walaupun beribu2 muka surat..sgt best...konflik cite ye pun banyak tapi best..ada part yang sedih..ada yang aku rasa benci nga watak hero dia time jahat kan..memang buku ni ke dinding la jawabnya...punyalah aku emosi..tapi ambil balik..teruskn bacaan...hew..hew..1st cite dia pun 'andai itu takdirnya' aku baca yang sepupu aku jer..


yang ni dari terbitan prima karya SitiNurDhuha...ha yang ni aku beli..'akhir sebuah cinta'...yang satu lagi akak aku....tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................aku x baca punn...aku pun x taw kenapa...??tapi akak ipar aku ckp best...hew..hew..semua komen aku best2 kn...hahaha...yew la da minat kan.. tapi ada  la satu dua...yang oke2 jer kan...pun best....*best lagi*..hap..hap...nantilah ada waktu aku baca...???kikiki..


ini punya pulak...dari macam2 terbitan dan penulis...korang tgk2 je la eh..aku  xlarat da nak taip...hahahaha.....bestttt jugak....*tetap*


ni semua dari alaf21.....dari penulis yang berbeza2...ada yang cite lama..ada yang baru...ada yang aku baca n x baca lagi....kikiki....kadang2 baca novel pun ekot mood gak...kalau aku la...org lain aku x tau la...heee....semuuuaa syiookkk...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tiba2........ 




Twilight????????????? ha yang ni adik aku punya...hahah..xder de nak cintan cintun...yang dushh2 jerrr...da nama lelaki kan...oke lah aku tolong simpankan...aku kan kakak yang baik lagi cantik??*tetiba*hahahaha...
nak lagi??? oke jom skroll ke bawah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.'




hahahahah...harap bersabar lah yerr......nak tunjuk owner novel2 ni jer tapi aku kan gilerrr glemeressss..hahaha nak jugak....AAK...blog i kan...hikhik...oke dah habis da....

thanksss for viewing my blogsss... (", )v




Friday, 28 December 2012

NO. PUK

Assalamualaikum....

Semalam punya citeerrrrr daaa....huhuhu...tapi nak keluarkan dia gak dari draft ni..boleh???boleh...... owhh time semua..hikhik...

Gini cerita dia..mlm tu aku ni gatai tgn nak ambil gmbar aku yang dalam tepon yang da lama aku x pakai ... lama la gak start uncle wan terbagi tepon baru ni *aww terbagi..time ksh awak* hee aku jarang sgt da pakai yang lama tu...tapi still lagi aku guna yang lama ni..gipun aku ada dua no. jer apa jadah nak pakai 3 tepon tapi no ada dua je kan???...tepon biasa2 je pun tapi aku sayang dgn semua2 tepon aku ni...ada sebab yang tersendiri...

Pastu nak bukak tepon yang lama tu mesti kena masukkan sim card kan?so aku buang la simcard yang tepon stu lagi..tapi aku ni apa punya pelupa daaa......hukhuk....aku x igt yang aku letak password kat sim tuh..terus bila on aku terus jadi blurrrrrrr (-------------- o o -----------------)
eh ada password ke?hah aku teruss gelabah..'apa la password tpon ni eh' padahal kalau dekat tepon yang baru pun memang ada kot password dia..hahaha punyalah aku ni pelupa..pastu terus tertanya2 ...tertry2 password tuh..lastly kena block terusssssss...........oke fine..aku silap sebab dia da bagi warning.."ni last chance nina oitt"
tapi aku ni bangsa terburu2 tahap apa la...zappppp jugak....last sekali dia mintak no. PUK..

Haaaa hamekk ko....org tu da warning tapi still nak ekot kepala hotak sendiri..huwaa...!!!
da la yang dalam simcard ni semua no member2 kot...apa lagi terus ngadu kat uncle wan..

A: awak no saya kena block la... :( hukhuk *anje x kiteeee...hahahah dushhh sekali kat perut*
W: kan memang ada password..tu la gelojoh sgt ....bla..bla...bla..* hoi dia membebel lagi..makin tanjat gegel kena mawah2 ni*
A: erm da tu xper lah biar satu no je la...saya guna publicphone je lepas ni..*punyalah sedih..boleh je pun tepon center dia mintak no.PUK kan...ngada lebey la..hahahaha*
W:baguss!! masukkan publicphone tu dalam handbag nanti......
A: time kasih bagi cadangan yang memberangsangkan itu....
W: jangan lupa tepon doraemon suruh kecikkan.....

erkkkk??????!!! apa ni.. mencik ooowww..hahahah..tapi still layan gak kan...LOL...
tapi da setel da pun....aku tepon center dia sendiri mintak...nasib baik lah boleh guna lagi kan...kalau x memang kena ketok pintu rumah sorang2 la..'assalamualaikum..ni no. baru saya' hahah...memang x r..!!

Alhamdulillah..da boleh msg2 nga member2 gua da..time kasih celcom center yer....good workk..god jobb..*yus jambu punya* hewhew...


tika waktu dulu...heee..

Tuesday, 25 December 2012

MATANG...

Assalamualaikum u olss.....

Haaa.....gewammsss tau x dengan manusia-manusia yang macam ni.. Bukan yang Matang ni...tapi yamg memperlekehkan org macam ni.xpaham?meh kita story mory yerr....X suka bila orang mengatakan  " eee...perangai macam budak2, x matang langsung"..ataupun yang jeling2 nga biji mata jer sambil2 mulut tu terjuih2...hoi hoi hoi la kan ...ko tu matang ker....!!!!!!!!!????haa mawah ni banyak noo tanda seru tu..hahahah....tolong lah 'dont judge a book by its cover'

Aku xde la kata aku ni matang sgt..aku x jugak kata aku ni bagus mempersoalkan benda ni semua kan..oke la aku tanya u olss la kan..macam mana korang tgk kematangan seseorag tuh? dengan kelakuan dia yang macam-macam terus tembak dia x matang?ohh very poor la org yang pikir macam tu...tidak semestinya perangai yang macam itu perangai x matang lanngsung...yang ko tu perangai steady..jalan catwalk, ckp nga org punyalh cover mulut kan..tapi belakang ya ampun..mcam budak darjah satu*sorry to say*..

Kita ni jgn tgk luaran je..jgn kata kat org..biarlah perangai dia macam mana pun janji x kacau korang aku  kan..Org yg macam ni la buat aku x paham..huhuhu..aku pun bukan nak ambil tau sgt pasal org yg macam ini tapi bila da bnyak kali terjadi..kat depan mata aku lagi kan...harus aku jadi sebegini rupa....huhuhu...Jgn igt diri sendiri tu da bagusss..Siapa kita nak tentukan hal org lain..

Aku bukan nak marah sgt pun..tapi sikit jer pun..huhuhu..tapi jgn lah memperlekehkan kerja..apa yang org tu buat kan..yang ko dapat tu pun Allah punya.. pinjaman semata-mata..jgn bajet good2..jgn berlagak..Allah x suka tau..*aku pun x suka*
                                     
..Yang baik datangnya daripada Allah yang x elok tu dtg dari diri aku sendiri.....
    
Wallahu a'lam....





BLOK ATAUPUN BLOG

Assalamualaikumu..semuuuaaaaa......*macam ramai kan...ramai la sgt kan?hee*

situasi ni berlaku masa aku kat tempat kerja...tengah syok buat design kan..ada la sorang kakak ni dtg...
aku senyum dgn senyuman paling manis  la kan...then, aku tanya akak tu apa yang boleh aku bantu...tiba2 akak tu tanya "kat sini boleh buat blog @ blok x?aku konpius oke..blok yang macam mana kan..ye la kt sini pun ada buat untuk baju jadi ada la salah satu cara nk letak nama kat baju tu perlukan blok kayu ataupun sulaman kan..jadi yang aku paham blok la...

aku gtau la akak tu.." blok macm mana ye kak?"hahaha*punyalah x paham..ye la nnt salah kan..*
akak tu terus gitau aku yang dia nak buat blok...aku konpius lagi..ye la customer xperlu la buat blok tu sbb ktorg yang sediakan semua tu...huhu..tapi aku terpinga2.ngan mulut ternganga habis la......

tapi masa tu aku dah dapat teka mungkin akak ni nak buat blog..xkan la blok kayu tu kan....aku pun terus gitau dia yang akak ni nak buat blog ke?yup terus dia senyum*betul lah tu*heeeee....aku pun apa lagi xplain la kat dia yang ni kedai printing kak oiii...xder der nak buat perkhidmatan online ni semua...kikiiki...

oooo...terus mulut akak tu jd mcam tu..tapi tu la aku pun da x igt nak buat blog ni macam mana..tertubuhnya blog Chent@Qaseh ni pun jasa uncle wan..hikhik..aku yang kecoh pasal blog ni tapi aku jugak yang kecoh suruh dia buatkan...aku bukan pandai sgt bab-bab internet ni...muahahaahhaha...kalau x.. boleh jer tolong akak tu buatkan kejap..

gipun dia bukan nak buat untuk saja-saja tapi untuk kerja apa ntah aku pun da lupa..dia ada sebut..tapi aku xpahm iya kan jer..heeeeeeeee.....untuk akak tu soryy sgt2...kalau x boleh tmbahkn kawan kt blog saya ni kan..???*pang sekali* huhuhu

Friday, 21 December 2012

CINTA JARAK JAUH..... ... ....

Assalamualaikum....


Jauh tau..nun di sinun...uwaaa....!! uhuk.. manja x kita??? *motip* hahahah... Gila manja cenggitu..tu namanya nak mintak siku??tapi...AAK..ada aku kisah diri aku kan...muahaha...
Oke be serius Nina..oke tarik napas..fuhhhh hembus....hoiiii.. bau petai aaa.....kuangkuang
da melalut-lalut da aku ni.. citenya pasal cinta jarak jauh la kan..da entry pun mcm tu..

Jauh oke..KL Lumpur nga Terengganu..8 jam kot..kalau jeemmmmm mau 12 jam, haaa hamek ko 1 hari duk berkampung dalam bas tuh...sedih kn..Masa study dulu xpew la hari-hari jumpa..cuma x satu kelas jerr...tapi kerana masa itu org kata tengah hangat bercinta kan kene la perrhatiiii jeee dia ni...ngehngeh...

Mata aku perhatiii jerr hostel budak laki nih..hahahah..bukan nak skodeng sapa2 eh tapi Uncle Wan la..Dia pun da tau2 aku akan lalu situ mesti ada muka dia tertenggek kt tepi tuh...haa tgk dia pun sama ngada kan??? *nak jugak*..sebab laluan untuk ke kelas akan menempuh hostel budak laki dlu..memang bukan aku jew la yang akan melalui tempat tuh..totally budak perempuan kene...apa lagi aku pun terus cover kaki agar tidak tersadung..hamboi ayat..hahaha..tapi..x oke..aku jalan ikut suka aku la kan..kadang-kadang berlari pun ada.. da kelas start pukul 8pg ko keluar hostel pukul 8 stgh?????perangai apakah ini???huwaaa...!!! tapi berlari jugekk bila x der orang la kan ..gila berlari2 gitu depan budak laki???????ishh!!..tidak sama sekali...jaga kelakuan sebagai wanita muslimah oke..huhu..

haa gitu la...kadang-kadang time makan tengah hari keluar sama-sama tapi memang jarang sangat la sebab kelas start balik pukul 2 ptg..so kaki nak menapak ke kedai pun da berapa jam..nak solat lagi..memang x r....so soro meggi je dalam bilik..

Kira ok la walau xjumpa pun orang kata nampak muka pun jadilah kan..da tenyum2 blah g kelas.amek inspirasi dulu...kahkahah...kalau keluar pun hari minggu je la.. 

Tapi bila da habis belajar..da habis on job training terus da x jumpa... uhuk..yang last jumpa hari tu masa konvo..pakeg sekali nga family dia pun sekali..nerves gila..tapi aku teruss kontrol cute...*eh tiba2* huhuhu..

Itulah ujian namanya kan...da hampir setahun jugak la x jumpa nga uncle Wan ni..macam-macam dugaan yang terpaksa kami lalui..uishh memang banyak sungguh mengajar aku erti Kesetiaan..kejujuran..kepahaman control pikir yang bukan2... kejelesan yang melampau...kadang-kadang..memang asyik bergaduh jer kerja dia..tapi nasib baik dia punya tahap kesabaran tu tinggi nak  layan perangai aku ni...kena paham betul2 tahap kesabaran dia oke..bukan aku...muahahha...

Mula-mula tu susah wooo...tapi lama kelamaan aku da boleh control..sekarang dia pulak yang emo lebih..huh xpaham untie..tapi sabar jer layan perangai uncle sorang tuh...pagi-pagi mesti msg..
'syg pakai baju lelok eh..tudung lelok..seluar...jangan nakal-nakal nga laki lain tau..'
aku punya jawapan..'oke..x pun' muahaha...punya la panjang dia karang kat aku kan..aku boleh jer ckp cm tu..bukan apa
starting kenal nga dia pun memang mcm tu..lagipun aku bukan buat benda pelik2 kat belakang dia kan..asal kita jujur n ikhlas aku rasa no hal...tu yg jawab mcm tu jer...kikiki


Aku pikir la gak mcm dia kongkong pun ada..tapi bila pikir2 balik x pun sebernanya..ada la tu kenapa dia buat tu semua kan..nak jaga cara pemakaian aku yang dulu2 punya...tapi aku buat bukan sebab dia jugak eh..tiap kali dia ckp mcm tu 10 juta kali pun aku memang x layan..mulut kata yer tapi kelakuan aku x seperti mulut aku oke..punyalah stubborn masa tu..huhuhu

Tapi sekarang bila da umur pun meningkat..rasa memang patut pun buat tu semua kan..ye la kadang-kadang kene la muhasabahkan diri tu kan..aku ni buat derk macam tu pun aku masukkan jugak dalam hotak aku ni cuma lambat nga cepat jer nak melalukannya..

Cuma bila da terbiasa dia suruh aku jaga tu la jaga ni la... tu jawab seringkas yang mungkin jugak sebab aku tau apa yang dia akan cakap..lagipun bila benda kita buat nga ikhlas n kehendak diri sendiri memang kita akan buat dengan rela hati pastu senaaaanngggg jer hati nih.. alhamdulillah...

Sekarang dia masih buat kerja kat nun di sinun aku di sini,,ketemuan tu aku pun xtau lagi bila???biar masa jer yang tentukan nanti..cuba ajari diri ini xkan pernah berubah...dia da jujur n ikhlas pun da cukup bagi aku...no liar2 eh im so anti nga benda alah tu..hewhew...

Bagi aku la cinta jarak jauh ni kene bersedia dari semua segi...mental..fizikal n sewaktu dengannya.. InsyaAllah bila kita buat kerana Allah ..pasti akan merasai kebahagiaan itu...xperlu nak menipu tentang perasaan kerana kita akan terdera dengan penipuan itu..*wah ayat*huhuhu..kerana bila ada penipuan yang pertama akan ada penipuan yang kedua..ketiga...keempat..dannnnn seterusnya....huhuh..kn?sebab kita asyik la nak sorok penipuan yg pertama tu kan...selisih la kan...da xmo r pikir benda2 yg mengarut nih..umo da berapa kan...ni aku punya pikiran la kan org lain i dont nkow la..hikhik..pendapt masing2 la kan...

so be a honest to your partner....trsut him/her...just be yourself...mintak doa2 banyak2 kat Allah agar hubungan tu kekal hingga ke jannah.. InsyaAllah bila niat kita kerana Allah...semua akan berjalan nga lancar ..amin..*advice tuk dri aku jugak..*

miss him...*gmbaq tak dak..lappy red i xsiap di baiki lagi oleh beliau...*









 














Monday, 17 December 2012

ANGAN-ANGANKU...

Assalamualaikum..

Olla semua..ha..apa ANGAN ANGAN ANGAN ANGAN ...korang eh..aku kan banyak tau angan-angan memang dari techik aku suka verangan!! yesss i loike it..huahua *terlampau teruja okeh* kadang-kadang kan masa nk dtg keje ni pun aku sempat berangan..tapi aku ni kt semua tempat boleh jer aku berangan...x tau la mungkin banyak sgt yang aku pikir 2 3 hari ni...

Jadi untuk hilangkan apa yang aku pikir tu..aku teruuussss berangan jer kerja dia..hahahha..syiok woo berangan ni..ye la ada orang kata angan-angan mat jenin ni bahaya kan apa pun x boleh *borrow ayat jambu sat* kan.?? memang bahaya tapiiiii.................

Yup aku suka lorh...sebab ia menjanjikan kebahagiaan kepada diri aku sendiri...kadang-kadang tu boleh tenyum-tenyum maa...hilang sket keserabutan aku nih kan..alah berangan yang tidak sampai kt akal aku sendiri...contohya pasal kehidupan aku nanti...nanti bila kawen nak beli tu nak buat itu..nak buat ini..anak nak berapa..ehh...kejap..*apakah ini??* hip hip..abaikan..nak rumah macam mana...apa yang aku pikir mesti nak macam ni.......

.
.
.
.
.
.
.


Tunggu putera Raja(uncle Wan la tuh) dtg jemput g shopping..ngeh2x




Haaaa...ni la yang akan keluar kalau aku angan -angan tu sampai kt akal pikiran ku ini..hahhah sgt tidak masuk dek akal...kenapa macam ni??sebab nanti orang akan tanya aku "mana rumah ko na?" aku dengan bangganya..tuuuu..sambil jari telunjuk tu tunjuk kat atas..wah..wah..wah...terus lobang hidong jadi begini O O kan..ada x yang bangga??? cepat bangga sekarang..x kira! *hoih paksa-paksa orang bangga nga ko punya angan2 tah pape kan nina oii* hahah tapi aku suka...

Suka woo duduk macam tu..felling2 angin tiup..tutup mata sambil berpikir pada masa depan..eh lebih kepada berangan hee....aku kan xsuka keluar rumah sgt..so jadilah aku macam tuh..memang aku akan menghabiskan masa aku kat rumah jer nga mak,ayah n adik badik aku jer..ntah la nak kata xsosial..boleh la kan...tapi kalau keluar rumah jer sebab ada urusan..da siap semua urusan tu balik rumah...setel...gitu je lah kan...

tapi...dating tetap dating...kuikui...x pun akal aku akan berputar ligat memikirkan juga tentang ini...
.
.
.
.
.
.
.
.




kan?..boleh tiga hari dua malam baru sampai kat atas....


Oke pe...boleh buat senaman kan..syiok kan..makan banyak2 terus g turun naik tangga..dekat jer..kat mana?kat tangga rumah kita jer..kahkahakh....boleh buat main sorok2...xpayah bawak anak2 g playgroung dah..*kedekuit punya mother* huhuhu...aku suka tengok rumah ni...kalau boleh buat lif pun oke gak..*otak sekali lagi berpikir yang tah pape*.....nanti nak suruh uncle Wan buat rumah macam ni la kat untie Na.. boleh?x boleh.....!! *majuk*

Tapi aku suka berangan tuk menghiburkan hati aku jer...xlebih dari tu pun...saja suka-suka okeh...jangan la igt aku akan buat betul2 benda tuh kan...dah nama ANGAN ANGAN..
having fun kot..boleh lah kan..So memang aku suka dengan angan2 yang aku abdikan kat dalam blog nih..

Peace.. (",)v  






Sunday, 16 December 2012

MOOD.. - , -

assalamualaikum..


Dah entry pun cerita pasal mood nih..mesti banyak mood-mood yang akan dibentangkan pada hari ini..huh*sila bersabar dengan kenyataan di atas..hahah..oke ni mood aku tgh baik-baik saja..maksud aku baik-baik ni adalah seperti berikut..


* kerja banyak, but ada yang da siap n ada yang x siap lagi..tapi, hotak aku still oke lagi nk buat design
* Lapar, tapi perut aku dapat di kontrol lagi..xdelah nyanyi lagu rock jew kan..
* Kena mawah dgn bos,but still mawah-mawah manja gituuu...
* Barang customer da siap, but ad yang silap perktaan,warna n so on lah kan..tapi..dapat customer yang
   memang cool gler lah gua cakap lu kn...memang mood dalam keadaan comel lagi..

haaa...lebih kurang cenggitu lah kan..taaapiiiiiii.....buutttttttt.....kalau yang memang mood tgh go on acane????? uncle Wan aku jugak yang kene layankn perangai untie na yang cute ini..hahahahha
so, kepada mood yang x berapa baik itu kita jangan layan kan kad merah di sini..*terpengaruh dgn bola hari tu* hukhuk..boleh?boleh la nanti x pasal-pasal mood downnnn....

Betul..x suka kalau mood tgh down masa tu..menyamppppsss...sgt2 kn...pastu mula la nak buat apa pun jd sentap..kalau dgn customer pun senyum..tapi..terpaksa...sgt tidak suka..nampak hipokrit di situ kn?kn?...da la cerita pong pang x suka dgn orang yang hipokrit lah apa la kan talam dua muka lah..tp diri sendiri yang macam itu..acane???spoilll......

Pernah x terjadi kt korang situasi macam... tengok kat atas meja tu..memang giler banyak kertas-kertas yang menimbung..art work yang x siap lagi la..yang customer tu nak macam ni  yang sorang lagi nak macam tuh tapi aku layankan je la sbb..customer alweyzz right...ermm....x kira lah yang kerja ke student ke kan..pastu hati mula berbicara "bnyaknya kerja......ish..sambil tgk art work kn..pastu hati sambung lagi.."erm malasnya..nantilah buat...terus tangan mencari 'kawan2 yang baik ittew'..sign in blog@facebook@youtube...hahahahahhh...kan mesti pernah kan...huhuhu..

Kalau nak cerita pasal kerja aku memang muka manyak kedut2 maa..*ke aku je yang macam tuh*siyes buat graphic memang memerlukan otak yang kreatif..pastu dia akan tgk mood si pembuat..dah kalau designer pun mood tgh spoill mau art work jadi tongkang pecah...kn?memang r....aku pendam dalam hati jer..kadang2  memang satu hari tu x boleh senyum langsung...*abes awet muda aku*huhuhu...kalau tgk aku ni manusia ke monyet...ye la da kening bertaut menjadi satu x ke nampak muka penuh berbulu..hover punyer imaginasi..hahahah...

Nak cerita kan..nak kongsi apa yang aku tengok..and terjadi bukan dekat aku tetapi dekat sorang designer ni..senang cerita kawan aku tempat aku kerja ni la kan..

                                               genre : lelaki..

hahaha..genre lagi..gitau je la kan.. lelaki itu kan setiap kali nak buat design kan mesti dia sedut dulu..bukan sedut udara yang segar bugar ini..tetapi..merokok...google translate smoke..oh no!!..no!!..no!!.jgn bro bahaya tuh..tapi ADK*ada dia kisah*huahua..kalau lelaki itu kehabisan idea kan mesti dia g smoke..pastu dtg balik buat kerja..kira banyak gak la lelaki itu smoke dalam satu hari tu..aku yang sebagai pemerhati ni pun sakit dada..tapi..mugkin tu je la untuk lelaki itu mendapatkan idea ..eh.. bagi aku bukan untuk mendapatkan idea sebernanya..tapi menghilangkan stress yang melanda...

Aku??? acane aku menghilangkan stress aku adalah..aku keluar..no smoke..but..g port yang ada jual gula-gula..hahaah...tidak ku kira akan ku dapatkan gak benda alah tu..kalau stress yum..yum..satu..sampai 2 hengget aku beli boleh habis satu hari tu..oke tipu...tapi share ngan kawan-kawan kat pejabat ni la kan..i is kind person okeh..*foyo*

Haa gitulah kerja aku..tapi aku still like what i've doing now!! dont deny it..kikiki...sebab kadang2 aku mengeluh ..*pang satu kt mulut tuh asik mengeluh jerk x bahik okeh* pastu istirgfar balik..syukur dengan apa yang ada..sabar dengan ujian Dia..pastu mood oke balik...alhamdulillah..amin..




Design On You










Sunday, 2 December 2012

DI SEBALIK NAMA..

Assalamualaikum....


what is ur name??my name is Yusnina Bt yusuf..haa gitu starting aku nak bagitahu kan..apa maksud nama kita semua?ye setiap baby yg dilahirkan mestilah ada nama kn pastu nama 2 pulak mesti yg elok2 maksudnya..bkan setakat nama jew comel..contoh kan "eh lawa la nama alisya" tp maksud xtaw kan...lbih elok bila nk ltak nama anak 2 cari nama yg maksudnya elok2 eh..


Aku bagitahu ni bkn aku da ada bby taw...*xkawen lg ni* hikhik... tp nk gtaw maksud nama aku jew la...maksud nama aku adalah Cita-cita yg tinggi woo..ptt la aku punya angan2 je yg tnggi pelajaran kau hampeh..hukhuk..sodih aku..tiap kali nk study mesti berangan tu lbh2 dari study..hap..hap..2 yg 'pandai' sgt skang ni..

ntah mcm mana hari tu aku tiba2 terpikir sape la yg bagi nama aku ni yg boleh kuar yusnina ni kan..so aku pun terus terkam akak sulong aku ni..ye la kene la yg sulong sbb masa tu dia je yg da besau kn mesti dia igt..dengan perasaan yg membuak2 kt dalam diri aku ni aku pun tnya la akak aku ni.......


A: Kak.. sape eh yg bagi nama kita ni?yg lawa lg cantik ini..hahah
K: akak la yg bagi..apa dah maksud dia?lupa la.*dia yg letak tapi tnya aku lak..nasib baik nama aku    
kalau nama org lain mmg x la aku nk igt..*
A: ermm kalau x silap kita cita2 yg tertinggi
K: tu la dulu akak igt nk letak yusrina *nama adikbadik perempuan kitaorg semua bermula dengan huruf Y tapi sorg je akak aku yg depan yew huruf S kenapa?aku xtaw huhu...*
A: eh??nape akak nk ltak nama tu?apa yg special??
K: erm kalau xsilap akak maksud yusrina ni kekayaan pastu...*xsempat akak aku habis bgtahu aku terus sambung*.....
A: laaaaa.... kenapa akak tukar lak??? kalau x da kaya da kita ni....boleh pakai ferrari da pun....huahuahuahua..*akak aku terpinga2 di situ*
K: *&^%^^&&*zzzzzzz...

hahahahha akak aku terus jd mcm tu..apa punya bengap la adik aku sorg ni...hahahahhah
kan..kan...rezeki 2 semua org dapat Allah da tetapkan rezeki masing2.. Alhamdulillah aku dpt mkn n belanja tuk hari-hari aku...da lbh da aku rasa..syukur sgt2..x semestinya nama 2 yg menjadi penyebabnya kn...ye la mugkin salah satu betul gak...

Semua tu dengan Kekuasaan Allah jugak....sebab Dia yg maha berkuasa atas segalanya..kita hanya meminjam dariNYA....




Masih mencari erti kehidupan..... (",)v




MESTILAH PASAL BOLA*PEMAIN N0 10*

Assalamualaikum...

Entry  kemain.. pemain no 10 terr..pewiittt..hahahah.. Kenapa dengan pemain no 10?? kenapa?kenapa?
biarlah ianya menjadi secret resipi aku..hik.hik..*gelak ngada sgt*.. oke abaikan kenapa..aku just nak story mory pasal bola la ken..tapi nak kata minat gilassss.mmg x r..cuma aku suka nengok pasukan kesukaan aku sahaja..hee...contohnya mcm pasukan malaysia ni la kan ofcos la aku sokong malaysia xkn aku warga hindon lak kan....

gila excited nengok bola mlm td..mak aku x pasal2 nengok bula jugak.. normaly la dia akan masuk bilik pukul 9 lebih2 gitu la kan tetapi kerana malaysia dia sanggup bersengkang mata tgk bula..pas2 siap gelak2 bole?tgk bula nk gelak2..apakah??hahahah sebenarnya dia suka tgk pemain dari hindon 2 main..yew la da dpt bola tu mmg lekat jew bola kt kaki diorg..pas2 cara diorg yg mcm tikus 2 alahai tup2 da sampai kt depan gol malaysia...tapi nasib baik x masuk2 taip kali diorg nk skor..*betul ke aku ckp* hahaha....hentam saja..

passsstuuuu.......pemain no 10 main mlm td mcm...ermmmmm...x semangat je kan??? cian yew...wahh..!! berperikemanusiaan lak aku..hahahah...abaikan..~~~~

oke itu sahaja.. pape pun tahniah!! kt pasukan harimau malaya kita ni...dan jgn lupa game yg seterusnya buat yg lbh baik dari mlm td...chaiyokkkkkk!!!..go malaysia go..*semangat sambil2 mengkat tgn ke udara dan mulut yg berbentuk 0..*hahah...

Saturday, 1 December 2012

MUSIM HUJAN DA....

Assalamualaikum....


~ehem~ sejuk da..nak gtaw sebab skang musim hujan lorh.. ye la aku duk kat pntai timur kan
ofcos la time2 cenggini musim 'winter' gitu.. *bajet duk kt korea ler terr..*hhuhu
tapi aku ttap maintain kool..kenapa aku ckp cenggitu???sebabnya aku memang xbuleh sejuk2 ni..

kang ada la yg hidung aku ni sejuk cm duk lam frige pun ada..aku pun xtau kenapa begitu..
panas boleh lg aku tahan, kalau rasa panas buleh ambik surat habar ke,majalah kew kipaskan kn..kn..
ni kalau sejuk mau bikin apa?xkan nk bukak api gas pas2 ko duduk dalam tu kn??ish gila la nk buat kn?mmg xla...

tapi ye la itu satu anugerah panas ke hujan ke..aku terima..pastu kalau time duduk menghadap keje nk silangkan kaki bg panas sikit kalau x mau ulang alek ke toilet je keje aku nih..ish..ish..*ye la keje pakai econ kita x biasa ada econ2 nih sungguh kg di situ*huhuh..

kalau time hujan2 nih mula mata pun jd layu..pastu............... akan aku imagine kan duduk atas comfoter yg begitu empuk lg gebu...guling2 atas tu..pastu tidooooo....best oo...tapi itu adalah imagine aku..*aku kalau imagine melampau2 tau*huhuh..tapi ada aku kisah..hahahahh..

tapi kan aku tggu la jugak sbb da lama x main banjir ni..*ee yerk* hahah dolu2 ada  la gak main air banjir ni kalau kt kg arwah atok aku dulu..bestt kot.ye la masa tu kecik tenonet lagi kan mana nk kenal air tu bersih ke kotor kan..yg pasti akan ku menjunam gak dalam air tu...kadang2 siap tertelan lagi air tu..eeeeweee..... - _ - hahaha...tapi skang tinggal kenangan da semua tu..arwah atok aku pun da lama xde yg ada nenek aku je merangkap isteri arwah atok aku tu..hehehe..dia pun da xduduk rumah 2 da...rumah tu pun tggal tiang je kot?..

kalau kawasan rumah aku jarang banjir ni sbb rumah aku berada di kawasan yg agak tggi okey..tapi hujung kg sna nga sinun je la air naik pun..so kalau aku nak main air*mcm jalan2 kt gigi air gtu je la* aku akan ajak la brother xpun father  aku g kg sana sinun nk tgk air pnyer fasal..*ntah pape kan*...
eh tapi kan korang jgn hengat *eleh stakat air banjir je kot 2 pun nk heran hampeh la ko nina*hahah
stakat air banjir apa lah sgt kn..tp kalau kita g tgk sendiri dan merasainya air melimpah ruah kt jalan raya kita ada rasa macam syioookkk oooo...bessstttt...

smbil2 pegang selipar pas2 jlan2 dengan selendang berterbangan kn..*hoih la ko nina*hahah mmg tak ar..tapi kg aku oke sikit, kita kena ingat la kan yg kg smpai rumah xnmpak bagai kn yg nmpak pun signal tv tu pun magkok astro tenggelam..huhuhu..mmg sedih la kan.. cuma doa je la yg boleh di kongsikan bersama agar cepat air tu surut..dan xde la smpai ada yg meninggal ke apa kn..nauzubillah...

so, sma-sma la kita berdoa agar tidak berlaku perkara yang sedemikian..*ayat bajet buat surat rasmi je*hee...ni aku kongsikan sikit kt area rumah aku macam mana kalau tiba musim 'winter' hahahha jgn ckp pape tgk hajeeee....sekian terima kasih...diharap agar pihak tuan/puan menerimanya dengan hati yg terbuka lagi membuka..hahahha...
















Wednesday, 28 November 2012

Lamanya...

assalamualaiakum semua...

hik..hik..untuk awet muda kan kena la tenyum2..arghhhh...!!!
ha..ha..ha.. suka pulak..sebaaabbbnyeeeeee..*bkn sbb kita jd xbetol da skang*

Tp....aku da lama x bukak ini BLOG!!
da makan tahun blog ni,yew la dlu buat masa aku blajar lagi
skang da keje da pun kalau x silap aku 1tahun kot..uishh gila lama 2..ad mcm2 sawang dlm blog nih..
ish..ish..

kenapa???
 ayat pertama untuk BLOG kesayangan i ni..kenapa da lama x on blog ni
mcm ni cite dia.. meh aku cite cket sebanyak eh..

oke dlu aku  x berapa nk pandai tau buat ini BLOG..tp aku jadi teruja sebab 'kupu-kupu'
aku yg sorang 2 la..heee...kononya dia la yg bg galakan utk aku..hahah*mcm nk msok belajar je ko ni kn* 

then aku pun buat la, pong pang pong pang jd la..tp sekojap ajo..kerana tahap assigment aku masa 2
melampau u ollss...haih penat tau..*mcm la ko sorg blaja kn..alasan sgt nina oit*
kerana tahap kemalasan aku yg gila melampau terus akaun BLOG aku ni senyap x berpenghuni..cian.. :( pastu aku biarkn dia terkapai-kapai keseorgn nk buat s.o.s pn x buleh..hahahah..jd sorng2 lah dia kt situ..huhuhu

Kenapa???
lagi sekali sebabnya aku bukak blik ini BLOG adalah 
kerana aku mcm teruja dengan BLOG-BLOG yg ada kt dunia tanpa sempadan ni kan.. skang nih
ye la kalau korang tgk skng pun da bnyak kn BLOG nenek2 pun ada buat *ada x..aku hentam sajew*huhu,mcm2 pulak 2..kn..kn..

so..the end of story..aku pun keje kan 
aku keje grapik designerrr jd kene la mengesearch*sory bhs pnya la yg sdn.bhd*huhu
gambar2 untuk d muat turun kt art aku..jd tgh search 2 kadang2 aku jmpa BLOG.. 
pelik gak kan ye la aku search benda alah len tp yg kuar bnda lain..ermm..*iyo la 2 hap..hap..p aku sonok smpai beronok-ronok..hahahh*
bkn nk mengular eh*da skang ko buat apa nina oiitt*hahaha..syhhh..diam2 sudaaaa.

oke so dari situ aku suka la nk berBLOG balik..mcm bestttt jeeeeeerrr...tgk engkorang bercerita ceritut
dari BLOGGER-BLOGGER yg meletopss n gorjes gituu..aku suka..hihi*lg sekali utk awet muda*bling2..

aku on balik ni pun bkn nk glamerress hee..p aku nk jadikan BLOG ni utk aku bercerita ttg aku la sdkit sbyak..ye la org kata BLOG ni mcm diari tp kenapa bg tatapan umum baca siap buleh I FOLLOW lg..kiki
yew la yg aku tgk tulisan tgn dari BLOGGER2 pn bkn fully kisah idop diorg kn..mgkin ada yg perlu n mgkin ada yg x perlu ..kn..kn.. xgituuu???

jdiiii....aku pn nk beBLOG kembali....hik..hik...sudilah jd tawan ite eh semua.. <<  >>





Kembali....

Assalamualaikum..