Wednesday, 25 May 2016

Susu Kambing Khalish

Assalamualaikum...

Ya allah lama betul la daku tak menaip kat sini. Last entry pasal bersalinkN anak pertama hahah. Lepastu tetiba je up entry baru bercerita pasal susu kambing khalish pulak hikhik. kisahnye pasal anakanda Syauqi la ni, dah 10 bulan dia bulan ni. 

Cepat sangat masa berlalu, tak sedar langsung dan tetap tak percaya da jadi mak-mak dah aku ni. Bila dapat tengok anak membesar depan mata Alhamdulillah sangat. Ada tu yang tak dapat nak jaga sendiri disebabkan oleh halangan kerja kan. Ramai je kawan-kawan aku yang kerja "bestnyeeee  dapat duk kat rumah". " Bestyeeee dapat jaga anak sendiri kat rumah". Yup, paham sangat dengan perasaan seorang Ibu, Mommy, Emak, Bonda dan yang seangkatan dengannya lah kan. Nak tengok perkembangan anak tu depan-depan mata. Tapi, ada je yang hina kerja surirumah ni. Alahaiiii remuk hati mak nak. Hahahha. Kecewa betul dengan manusia-manusiA yang sebegini.

Tok sah duk cerita hal sedih lah eh. Oke meh sambung pasal anakanda Syauqi ni. Ada la satu hari ni dia demam teruk, panas dia 39 darjah. Aku jadi macam blur kejap, tak tahu nak buat apa. Nasib baik apaknya ada, terus la bawak p hospital. Dah sampai tu doktor yang merawat tu mintak nak ambil darah, sebab sekarang banyak sangat kes denggi ni. 

Siap checkup semua, alhamdulillah tak kena denggi tu, cumaaaaa darah merah dia kurang zat. Sekali lagi aku blur hahahha. Banyak sangat kena belajar pasal anak-anak ni. Salah aku. 😩 
Yes Syauqi sepenuhnya susu badan. Doktor yang check tu bagitahu dah boleh start bagi susu formula  dekat Syauqi, disebabkan keadaan dia tu. Lagipun susu aku pun kurang. Jadi, aku dan Uncle Wan ni cuba la beli susu formula ni. Dah macam-macam susu aku bagi, dah tukar berkali-kali botol susu tu tapi tetap tak jadi. Tapiii Alhamdulillah dengan susu kambing khalish ni dia minum walaupun   amaun dia tak banyak, syukur dia nak minum jugak.

Dan bagi ibu yang menyusu ni, memang boleh cuba jugak sebab dia memperbanyakkan lagi susu Ibu. Bagi Ibu-Ibu yang kurang susu badan, boleh. Memang disyor sangat-sangat. Sebab aku guna jugak. Alhamdulillah cukup untuk Syauqi. 

Ibu mesti bagi yang terbaik untuk anak-anaknya kan. InsyaAllah dengan susu kambing khalish ni dapat membantu semua tu. Bukan anak je dapat khasiat, ibu pun dapat. ..

Susu kambing khalish ni ada dua perisa iaitu susu kambing asli (seratus peratus susu kambing), satu lagi susu kambing coklat kurma (coklat dan kurma). Memang tak berbau hamis langsung. Sedap je😋😋 heee. 

Harga sekotak : RM44(SM) / RM50(SS) 
Apa-apa nak tanya, nak order ke boleh whatsapp kita 
010 432 2931 nina yusuf 

Oke tata :)