Saturday, 1 December 2012

MUSIM HUJAN DA....

Assalamualaikum....


~ehem~ sejuk da..nak gtaw sebab skang musim hujan lorh.. ye la aku duk kat pntai timur kan
ofcos la time2 cenggini musim 'winter' gitu.. *bajet duk kt korea ler terr..*hhuhu
tapi aku ttap maintain kool..kenapa aku ckp cenggitu???sebabnya aku memang xbuleh sejuk2 ni..

kang ada la yg hidung aku ni sejuk cm duk lam frige pun ada..aku pun xtau kenapa begitu..
panas boleh lg aku tahan, kalau rasa panas buleh ambik surat habar ke,majalah kew kipaskan kn..kn..
ni kalau sejuk mau bikin apa?xkan nk bukak api gas pas2 ko duduk dalam tu kn??ish gila la nk buat kn?mmg xla...

tapi ye la itu satu anugerah panas ke hujan ke..aku terima..pastu kalau time duduk menghadap keje nk silangkan kaki bg panas sikit kalau x mau ulang alek ke toilet je keje aku nih..ish..ish..*ye la keje pakai econ kita x biasa ada econ2 nih sungguh kg di situ*huhuh..

kalau time hujan2 nih mula mata pun jd layu..pastu............... akan aku imagine kan duduk atas comfoter yg begitu empuk lg gebu...guling2 atas tu..pastu tidooooo....best oo...tapi itu adalah imagine aku..*aku kalau imagine melampau2 tau*huhuh..tapi ada aku kisah..hahahahh..

tapi kan aku tggu la jugak sbb da lama x main banjir ni..*ee yerk* hahah dolu2 ada  la gak main air banjir ni kalau kt kg arwah atok aku dulu..bestt kot.ye la masa tu kecik tenonet lagi kan mana nk kenal air tu bersih ke kotor kan..yg pasti akan ku menjunam gak dalam air tu...kadang2 siap tertelan lagi air tu..eeeeweee..... - _ - hahaha...tapi skang tinggal kenangan da semua tu..arwah atok aku pun da lama xde yg ada nenek aku je merangkap isteri arwah atok aku tu..hehehe..dia pun da xduduk rumah 2 da...rumah tu pun tggal tiang je kot?..

kalau kawasan rumah aku jarang banjir ni sbb rumah aku berada di kawasan yg agak tggi okey..tapi hujung kg sna nga sinun je la air naik pun..so kalau aku nak main air*mcm jalan2 kt gigi air gtu je la* aku akan ajak la brother xpun father  aku g kg sana sinun nk tgk air pnyer fasal..*ntah pape kan*...
eh tapi kan korang jgn hengat *eleh stakat air banjir je kot 2 pun nk heran hampeh la ko nina*hahah
stakat air banjir apa lah sgt kn..tp kalau kita g tgk sendiri dan merasainya air melimpah ruah kt jalan raya kita ada rasa macam syioookkk oooo...bessstttt...

smbil2 pegang selipar pas2 jlan2 dengan selendang berterbangan kn..*hoih la ko nina*hahah mmg tak ar..tapi kg aku oke sikit, kita kena ingat la kan yg kg smpai rumah xnmpak bagai kn yg nmpak pun signal tv tu pun magkok astro tenggelam..huhuhu..mmg sedih la kan.. cuma doa je la yg boleh di kongsikan bersama agar cepat air tu surut..dan xde la smpai ada yg meninggal ke apa kn..nauzubillah...

so, sma-sma la kita berdoa agar tidak berlaku perkara yang sedemikian..*ayat bajet buat surat rasmi je*hee...ni aku kongsikan sikit kt area rumah aku macam mana kalau tiba musim 'winter' hahahha jgn ckp pape tgk hajeeee....sekian terima kasih...diharap agar pihak tuan/puan menerimanya dengan hati yg terbuka lagi membuka..hahahha...
















No comments:

Post a Comment