Sunday, 5 May 2013

Novel vs Drama

Assalamualaikum..

Drama skang ni memang berkisarkan novel kan...kenapa erk???huhuu idea kurang or skang ni ranting novel lagi best daripada drama ataupun ramai sangat yang teruja dengan novel tersebut lantas permintaan untuk dijadikan cerita tv terus melonkjak naik..nak-nak hero adalah hero malaya...vas..vas sangat kan... i pun terpengaruh sama...huhuhu...

Sekarang ni memang banyak kan cerita novel dijadikan dalam bentuk visual@drama...tapi oke gak sebab asyik layan dalam hati jer imaginasi yang terlampau sangat..sekurangnya bila da start buat drama boleh la nak imagine dengan lebih tepat dan detail lagi kan..huhu...

Antara novel yang dijadikan cerita adalah: *apa yg aku taulah kn*

::Cinta Kau dan Aku :: Drama : FizzFairuz & Sara Ali
::Ombak Rindu:: Drama : Aaron Aziz & Maya Karin
::Cinta Pertama:: Drama : Lydiawati & Muaz
::Adam & Hawa:: Drama : Aaron Aziz & Nadia Lysa
:Sehangat Asmara:: Drama : Adi Putra & Rita Rudaini
::Bicara Hati:: Drama : Sharnaz & Cristina Suzanne
::Sebenarnya Saya Isteri Dia:: Drama : Izue Islam & Tiz Zakiah
::Duri:: Drama : Afiq Muiz & Shera Ayob
::Nora Elena:: Drama : Aaron Aziz & Siti Saleha
::Lagenda Budak Setan:: Drama : Farid Kamil & Lisa Surihani
::Setia Hujung Nyawa:: Drama : Amar Ashraf & Nelydia Senrose
::Gemersik Kalbu:: Drama : Akasyah & Ayu Raudhah

Itu pun aku rasa ada lagi kot yang akan datang..huhu...
Tak pe lah kalau ada bnyak lagi kita sambung lagi novel vs drama yer..hahahah..


*OrangsibukdenganPRU13kitasibukdengannovel*
huhuhuhu....diri ini hanya insan biasa...macam lah kita ni calon lak kan..*lempang laju-laju*
(@ - @)





Tata..












No comments:

Post a Comment