Friday, 27 May 2016

Khasiat susu kambing khalish

Assalamualaikum..


Oke bersiaran lagi dengan susu kambing khalish ni. Bukan apa benda elok, baik aku share kat sini kan. Kalau pasal kambing ofkos orang takut nak minum, takut bau hamis tu kan? Alaaa jangan cakap korang la, aku sendiri pun tidak gemor langsung. Mula-mula aku curiga jugak, boleh ke aku minum ni? Kan beli, bau hamis tu kuat macam mana? Tak ke rugi. 

Tapi, aura positif dari Uncle Wan tu aku cuba ambik. Lagipun untuk kebaikan aku dan Syauqi jugak. Semua ibu nak yang terbaik untuk anak kan. Bermalam-malam pikir. Hahaha. So aku decide aku try dulu, oke mula-mula seteguk, tak de bau. Dua teguk punnn xde bau. So haruslah minum berteguk-teguk hikhik. Alhamdulillah oke xde bau langsung. 

Tapi, yang mana nak cuba dulu baik ambik yang perisa koko dan kurma tu. InsyaAllah sis-sis serta anak-anak sis boleh minum. 😊. 

Semua boleh yer. Tambah lagi, kita ni dah makin dekat dengan bulan puasa kan, harus minum susu kambing khalish ni. Sebab mengenyangkan. Bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi lgi elok. Puasa nanti para ibu ni penat dah satu hal,buat kerja rumah lagi, menyusukan bayi lagi kan. Mesti penat dia bertambah-tambah. Tapi, dengan susu khalish ni insyaAllah kurang penat tu. Susu badan pun cukup untuk anakanda tercinta tu heee.


KHALISH SUSU KAMBING ialah 100% susu kambing asli yang diproses dalam bentuk serbuk yang organik ,tanpa gula dan pewarna tiruan. Ia juga mempunyai rasa yang enak dan tidak berbau hamis.
.
KHALISH SUSU KAMBING juga telah diiktiraf MESTI dan HALAL JAKIM. 100% buatan muslim Bumiputra.
.
Terdapat 2 jenis:
✔Susu Kambing Asli ( 100% susu kambing)
✔ Susu Kambing Coklat Kurma (Pra campuran Coklat dan Kurma)
.
===========================================
.
★ Khasiat untuk bayi & Kanak-kanak ★
-Meningkatkan IQ dan EQ kanak-kanak
-Mencegah penyakit demam kuning
-Mengatasi penyakit batuk dan asma
-Menghilangkan kahak dan lelah anak.
-Menghindarkan masalah sembeli
-Membantu sistem penghadaman
-Meningkatkan selera makan
-Tulang anak lebih kuat.Gigi cepat tumbuh. (Kalsium pada susu kambing lebih tinggi dari susu lembu)
-Membekalkan nutrien yang cukup kepada tubuh
-Mempunyai rasa yang enak dan tidak berbau hamis.
-Bersifat less allergenik sesuai untuk anak yang alah protein susu lembu.
.
★ Kasiat untuk dewasa dan Warga emas ★
-Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
-Membantu sistem penghadaman.
-Membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
-Sebagai elemen anti penuaan dan mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (Inflamasi Sendi)
-Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, gastrik, ulser, buasir, asthma (lelah), migrain (sakit kepala), penyakit kulit, insomia (sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gouth
-Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf
-Memulihkan tenaga batin
.
★ Pasangan Ikhtiar mendapat zuriat ★
-Meningkatkan peluang untuk mendapatkan zuriat.
-Diiperkaya dgn Kandungan Iron dalam bentuk yang paling pantas diserap oleh tubuh dan asid folikpenting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan untuk kehamilan yang sihat.
- Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus utk kesuburan ikhtiar cara masyarakat arab dan terkenal dgn kemujarabannya.
.
★ Khasiat untuk wanita Hamil ★
-Menghilangkan loya dan pedih hulu hati
-Memberi tenaga dan menyegarkan tubuh badan
-Mengurangkan kesan selulit pada perut
-Mencegah bayi dari terkena demam kuning
-Sumber kalsium dan mineral untuk tubuh & kandungan
-Membantu membersihkan anggota dalaman dan peranakan semasa bersalin
.
★Ibu menyusukan anak★
-Meningkatkan pengaliran susu badan dan menambahkan susu ibu.
-Memekat kan susu
-Membantu merawat bayi yang terkena demam kuning.
-Memperbanyakan susu ibu
-Mengelakkan bayi dari kembung perut
-Badan kekal bertenaga walaupun bayi kerap menyusu
-Mencantikkan kulit dan bayi (Kulit bayi tak sensitif dan susah nampak parut)
-Bayi yang menyusu turut dapat khasiatnya.
-Baby lebih aktif
-Bayi cepat kenyang dan tidur dengan nyenyak
-Mengekalkan kecergasan ibu selepas bersalin
-Membantu mempercepatkan pemulihan anggota dalaman ibu selepas bersalin.
=============================================
.
Alhamdulillah ramai yang berpuas hati dan bertukar kepada KHALISH SUSU KAMBING sebagai minuman harian sekeluarga☺️
harga:
Sekotak RM44(SM) / RM50(ss)
Nina Yusuf  010-4322931

C.O.D disekitar Kuantan,Gebeng,Balok,Berserah dan kawasan-kawasan sekitarnya.

POS juga boleh di uruskan sekiranya ada permintaan.

RM6 untuk Semenanjung
RM10 untuk Sabah/Serawak


No comments:

Post a Comment